SBBK vann i Köping

Lördag 27 mars 2021

SBBK kunde efter vissa besvär besegra ett skadedrabbat Köping med 86-74. 
 
Åtta poäng av Dino Pita i den fjärde perioden, visade vägen till SBBK:s 21:a vinst.   
 
Köping kom till spel utan knäskadade Jonah Mathews och de båda centrarna Alexander Larsson och Michiel Petersen och hade därför en kort rotation, som blev ännu kortare när Ernest Kalve drog på sig sin tredje foul. Kanske var det därför Köping bara lyckades göra 10 poäng i q4. 
 
SBBK hade en bra andra halva av den första perioden och med 22-14 trodde man att saken var klar, men icke. Craig Victor gjorde 29 poäng för sitt Köping och var den som länge hotade SBBK:s seger. 
 
Undantaget starten och den tredje perioden som Köping vann med 32-27, så hade SBBK kontroll på händelserna, utom då Craig Victor. 
 
Lazar Radosavljevic, Martin Pahlmblad, Anton Gaddefors och Viktor Gaddefors hade alla 17 poäng. Viktor dessutom 12 returer och alltså ännu en dubbel dubbel. 
 
- Det var ett solitt jobb både offensivt och defensivt under större delen av matchen, men 32 insläppta poäng i tredje var alldeles för mycket. Pick-och-rullförsvaret fungerade då inte lika bra som tidigare. Offensivt flyttade vi bollen bra och hade en bra balans mellan skott och inside och där var Martin och Dino viktiga. De gjorde också ett bra jobb mot CJ, som är en bra spelare. Vi är väldigt nöjda med Martin och Dino idag, säger assisterande coachen Sergi Brugué Garcia.  
 
Dagens vinst innebär 21 vinster och sex förluster, medan Köping har 10 vinster och 18 förluster. SBBK:s utmaning om seriesegern går alltså vidare - fem matcher återstår.    
 
I korthet:  
   
Ingen bra start för SBBK som inte fick stopp i försvaret de första fem minuterna och Köping gick fram till 11-4. Kapten Pahlmblad ledde SBBK:s uppryckning med fem raka poäng, som sen ledde till 11-0. Pahlmblad och Dino Pita försvarade väl mot CJ Jackson som blev poänglös i q1 och det var mest Craig Victor som hotade. Undataget inledningen då Alan Zekovic gjorde fem poäng. SBBK vann första med 22-14 och det var en floater från Dino Pita som avslutade. SBBK sköt 50% mot 37 för Köping. 
 
Craig Victor fortsatt framgångsrik och fick hjälp av Leonard Halling-Ibo och de båda tog Köping så nära som 22-24. Anton Gaddefors hittade till sist rätt med en trea och Anton hade gjorde15 poäng i första halvlek. I Köping kom CJ Jackson igång med poängproduktionen och fick ihop sju. Trevin Parks gjorde sina två första poäng från straffkastlinjen och de blev de sista i q2, som slutade med 19-18 för SBBK. Köping hade förbättrat skyttet och hade nu 40%, medan SBBK var nere på 42. SBBK hade 21 returer mot 19 och tre turn-over. Craig Victor hade 13 poäng för Köping. 
 
Ställningen i halvtid: 41-32 för SBBK. 
 
Craig Victor gjorde andra halvlekens första två, men sen gjorde SBBK 13-4, innan Ernests Kalve bröt dominansen. Strax därefter fick Anton Gaddefors sina tredje och fjärde foul på kort tid och då kom en svängning. Köping kom så nära som 62-63, efter 11-0 och det var tur att Trevin Parks sköt i sin trea och att Viktor Gaddefors gjorde två poäng strax före slut. Viktor hade med drygt tre minuter kvar fixat sin dubbel dubbel med den 10:e returen. SBBK ledde "bara" med 68-64 inför avslutningen. Q3 slutade 32-27 för Köping.

Dino Pita började med att skjuta i en väldigt viktig trea, men Craig Victor svarade med en, vilket var hans 29:e poäng. Två strafkast av Dino Pita, en trea av Lazar Radosavljevic och 2+1 av Viktor Gaddefors gav 81-69 och avgjort. Dino Pita satte ett straffkast och det spikade slutresultatet 74-86 och SBBK vann alltså q4 med 18-10. 
SBBK sköt 50% mot 43 och hade 37-32 i returer. Båda satte nio stycken treor och SBBK hade 42 poäng i färgen mot 26. SBBK hade sju turn-over, Köping nio. 
 
Slutresultat:
Köping Stars-SBBK 74-86 
(14-22, 18-19, 32-27, 10-18)  

 
Poäng SBBK:
Martin Pahlmblad 17, Lazar Radosavljevic 17, Anton Gaddefors 17, Viktor Gaddefors 17, Dino Pita 13 och Trevin Parks 5.  

Poäng Köping:
Craig Victor II 29, CJ Jackson 10, Alan Zekovic 9, Niklas Larsson 8, Leonard Halling-Ibo 8, Gustav Hansson 7 och Ernests Kalve 3. 
 
Text: Kenneth Range 
   

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget