SBBK vann i Köping

Lördag 5 december 2020

SBBK kom tillbaka efter en skral inledning och tog säsongens andra seger mot Köping och vann med 86-79. 
 
Som antalet insläppta poäng antyder, så fungerade försvaret bättre denna eftermiddag - möjligen med undantag av den första quartern. 
 
- Jag är glad över matchen, försvaret och inställningen i 40 minuter. Det här var vår bästa försvarsinsats den här säsongen. Trots att vi släppte in 25 poäng i första så var vi med bra och jag kände att vi skulle få betalt senare i matchen, säger coach Ludwig Degernäs.  
 
Köpings skicklige point-guard CJ Jackson neutraliserades och syntes inte så ofta som han brukar. 
 
- Viktor Gaddefors hade uppgiften och han gjorde en fantastisk defensiv insats. Jag lovade honom en kabab-tallrik om CJ inte kom upp i 10 poäng, så nu är jag skyldig honom en, säger Degernäs.   
     
Trevin Parks gjorde på nytt en bra match, särskilt i första halvlek. Viktor Gaddefors fortsätter att leverera dubbel dubbel, idag 13 poäng  och 10 returer och han spelade dessutom 36.30 - snacka om nyttig. Och så Dino Pita som, när Craig Victor II verkligen försökte göra match, bidrog med åtta mycket viktiga poäng. Och så var kapten Pahlmblad tillbaka efter sjukdom. Han spelade "bara" knappt 17 minuter, men han tillför ju mycket som ledare. 
 
- När jag bytte in Dino där i slutet sa jag att nu är det "Dino-time". Han lever för såna där lägen och visar då sin kvalité och sin spetskompetens, säger Degernäs, som också vill framhålla Samuel Berkelund. 
 
- Samuel växer hela tiden och idag var han bra både offensivt och defensivt.  
 
SBBK har nu fem vinster och två förluster, medan Köping har tre vinster och sex förluster. 
 
- Det är viktigt att vi fortsätter att bygga laget, säsongen är lång och det gäller att ha tålamod. Vi har mycket kvar att lära och det är hårt jobb som gäller, säger Degernäs. 
 
Matchen i korthet:  
  
Inledningsvis tappade södertäljeförsvaret bort Jonah Radebaugh, som tidigt hade gjort åtta poäng. Trevin Parks fortsatte på linjen från Umeå och tog för sig ordentligt och sköt i två stycken treor. Södertäljesonen Alexander Larsson, nu i Köping, gjorde come-back och spelade bra i den första quartern och gjorde fem poäng. Efter att Viktor Gaddefors gjort 18-14, blev det bara köpingspoäng under resten av q1, som slutade 25-14. SBBK sköt 35%.
 
Viktor Gaddefors kom med en eget genombrott som resulterade och Parks sköt i sin tredje trea i upptakten av q2. Dessutom började SBBK:s offensiva försvarsspel betala sig. Lazar Radosavljevic sågs ofta högt upp i försvaret och stötte och det hade Köping lite svårt att hantera. Panagiotis Nikolaidis tog två time-out med kort mellanrum och efter den andra blev det lite bättre ordning på Köpings spel. Som närmast var SBBK vid 36-35, men Alexander Larsson och CJ Jackson spikade pausresultatet 40-35. Köping sköt 58% mot SBBK:s 41. Trevin Parks var poängbäst med 13 poäng, fem av fem avslut från Parks. 
 
Ställningen i halvtid: 40-35 
 
CJ Jackson inledde den andra halvleken, men Parks sänkte ännu en trtea och sen var det mycket trepoängsskytte från båda lagen. Alexander Larsson gav hemalaget ledningen med 60-49, men då gjorde SBBK 13-0 - ett ryck som nog blev matchavgörande. De sex sista av de 13 gjorde Anton Gaddefors från trepoängslinjen. SBBK vann q3 med 27-20 och hade 62-60 inför avslutningen. 
 
Craig Victor II öppnade den sista quartern och han skulle också bli det största hotet mot SBBK. Illa att Anton Gaddefors här fick sin fjärde foul och tvingades vila. Craig och CJ tog Köping upp i ledning med 66-62 och coach Ludwig Degernäs kallade till time-out. Det blev lyckat, för sex poäng kom från Samuel Berkelund och Martin Pahlmblad. Craig Victor fortsatte att leverera för Köping, men Viktor Gaddefors och Trevin Parks såg till att SBBK hade 74-70. Då blev Lazar Radosavljevic utfoulad med 4.11 kvar att spela och Anton Gaddefors med fyra foul fick ersätta. Dino Pita blev viktig för SBBK med åtta poäng i slutskedet och det defnitiva avgörandet kom när Ernests Kalve sprang omkull Samuel Berkelund och fick en offensiv foul. 
 
SBBK sköt till slut 48% mot 52 för Köping. Avgörande då att SBBK hade 14 treor mot åtta för Köping. Köping vann dock returerna med 32-30. 
 
Noterbart att Alexander Larsson som spelade bra i sin come-back, tvingades haltande utgå med skada. 
 
Slutresultat: 
Köping-SBBK 79-86 
(25-14, 15-21, 20-27, 19-24) 
 
 
Poäng SBBK: 
Trevin Parks 20, Lazar Radosavljevic 15, Viktor Gaddefors 13, Anton Gaddefors 12, Dino Pita 10, Samuel Berkelund 8, Martin Pahlmblad 6 och Marti Rosado 2. 
 
Poäng Köping: 
Craig Victor II 27, Alexander Larsson 13, Johan Radebaugh 11, Niklas Larsson 9, CJ Jackson 8, Ernests Kalve 4, Simon Klaasma 3, Alan Zekovic 2 och Michel Petersen 2.  
 
Text: Kenneth Range   
 
 
 
 
 
 
 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget