SBBK utklassat i "Tegeltemplet"

Måndag 16 november 2020

Ett för kvällen mycket inspirerat Jämtland körde över SBBK och vann med 112-71 i en match som var avgjord redan i halvtid, då skillnaden var 30 poäng. Jämtlands alla tre importer gjorde starka insatser och unge Adam Johansson hade en fin start som point-guard. 
 
Det var svårt att tro att det var samma spelare i SBBK-tröjorna ikväll, som gjorde en så stark insats i Norrköping i fredags. Alla kan bättre. 
 
Jämtland sköt 66% mot 43 och hade 28 assist mot 10. Returerna vann de med 38-22.  62 poäng mot 28 från det färgade området. En sak gjorde SBBK i alla fall bättre - 14 av 18 straffar mot 10 av 16. 
 
Jämtland kom ut med ett bra försvarsspel och ett anfallsspel som SBBK inte kunde bemästra denna kväll. Varken man-man eller zon hjälpte. 
 
- Man är besviken på insatsen. Vi var inte med från start mentalt och fysiskt. De spelade en en bra match med stort självförtroende. Jag får ta på mig den här förlusten och se till at vi är redo på fredag, säger SBBKs coach Ludwig Degernäs.   
 
Kvällens resultat innebär att SBBK har tre vinster och två förluster, medan Jämtland nu står på tre-tre.   
 
I den första quartern var det ofta tomt centralt i SBBK-försvaret och hemmalaget kunde lägga i poäng från nära håll. 13 av 14 på tvåor för Jämtland. Speciellt Cyril Langevine, som hade 14 poäng i q1. Offensivt saknades det rätta flytet i avsluten och det var mest Lazar Radosavljevic som lyckades med sina avslut. Jämtland ledde med 33-18,  efter första 10. 
 
I den andra var det lite tätare centralt, men då sköt ett inspirerat hemmalag i treor istället. Coach Degernäs tog time-out redan efter 59 sekunder. Offensivt fortsatte motigheterna och SBBK gjorde bara 13 poäng i q2 mot 28 för Jämtland, vilket innebar att det stod 61-31 i halvtid. Jämtland sköt 70% mot 41 för SBBK och jämtarna hade 17 assist mot fem för SBBK, vilket visar att deras spel flöt avsevärt bättre. 20-12 i returer. 
 
- Jag greppade det sista halmstået med den där time-outen, säger Degernäs. (Men efter den kom nio raka för Jämtland)  
 
I den tredje var det ett mer aggresivt SBBK och när Cyril Langevine fick vila med tre foul, kunde Viktor Gaddefors profitera under offensiv korg. Några fina spel, Dino Pita till Viktor Gaddefors kom också, men Jämtland vann ändå q3 med 32-28. 
   
I den fjärde perioden var Langevine tillbaka och radade då upp block efter block, något som Marti Rosado och Dino Pita fick känna på. Jämtland luftade bänken men vann ändå q4 med 19-12. Rosado fick i alla fall göra sex poäng. 
 
Lazar Radosavljevic, som hade fallit i golvet provade spel, men fick sen vila och coach Degernäs ville inte chansa. 
 
- Jag är nöjd med att Wiliam Kermoury nu fick spela drygt 23 minuter, det är bra för hans utveckling och så fick Marti Rosado göra ett "riktigt" inhopp, det var inte bara bänkspelare vid det första. Och han började med en fin steal, säger Degernäs.  
 
Slutresultat: 
Jämtland-SBBK 112-71 
(33-18, 28-13, 32-28, 19-12)  
 
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 15, Martin Pahlmblad 13, Lazar Radosavljevic 12, Dino Pita 11, Marti Rosado 6, Anton Gaddefors 5, Trevin Parks 5 och William Kermoury 4. 
 
Poäng Jämtland: 
Zach Lewis 24, Tavrion Dawson 22, Cyril Langevine 20 (13 returer), Adam Johansson 14, RT Guinn 9, Pierre Hampton 7, Daniel Johansson 5, Anez Zekovic 4, Hampus Ramstedt 4 och Viktor Stepanovski 3. 
 
Text: Kenneth Range   

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget