SBBK utan chans mot Högsbo

Onsdag 4 november 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Högsbo kom tillbaka efter två raka förluster och slog SBBK med klara 94-60. 
 
Damerna var med i matchen fram till 7-7, men sen tog Högsbo över helt och höll Cassandra Brown och Shawnté Goff kort så länge matchen var vid liv. Det var Matilda Claesson som var poängbäst i SBBK med 23. Men Högsbo var bättre i allt och hade också matchens bästa poängplockare i Alexis Hyder, som gjorde 27 poäng. 
 
- Jag fokuserar redan på Helsingborgmatchen var coach Joakim Lanttos första kommentar efter matchen.  
 
Men efter sju lika, vad gick så snett?  
 
- Vi fick hyfsade lägen men tvekade lite och då satt inte skotten. Vi måste attackera mera, nu blev vi för passiva och för statiska. De spelade zon nästan hela matchen, säger coach Lantto. De sätter sina skott utifrån på vad vi ger dem. 
 
Cassandra Brown blek för kvällen, vad hände?
 
- De spelade en guard mot henne och det hade vi inte riktigt räknat med. 
 
Matilda Claesson?
 
- Hon kämpade på bra hela tiden. Kul att hon fick sätta lite skott till slut, säger Lantto.  
 
Ikväll fick också Anastasja Mandrapa spela sina första minuter i SBL. 
 
Cassandra Brown vann uppkastet och efter 11 sekunder gjorde Matilda Claesson 2-0. Högsbo gjorde sju raka poäng, men SBBK kvitterade. Där tog det roliga slut, för resten av den första quartern gick helt till Högsbo som vann den med 29-11. Cassandra Brown tilläts inte komma till avslut och Shawnté Goff misslyckades med sina och båda stod utan poäng. SBBK sköt 25% och Matilda hade åtta poäng. 
 
Högsbo inledde den andra med två raka treor och visade att de inte tänkte förlora en tredje match i följd. Efter 2.45 gjorde Cassandra sina första poäng och strax därpå satte Shawnté två. Men Högsbo fortsatte på inslagen väg, trots att man använde sina bänkspelare lite mer flitigt. Q2 slutade 28-15, vilket gkjorde att pausställningen skrevs till 57-26. SBBK hade nu skjutit 29% mot Högsbos 55.  Bara en trea mot Högsbos åtta och nu 12 turn-over för våra damer. Matilda Claesson var den mest lyckosamma av de våra med 12 poäng. 
 
Den tredje quartern inleddes med att Högsbo gjorde 11-0 innan Goff satte två strafkast och Sofia Hägg gjorde sina första poäng med en trea. Då var det lagets andra i matchen och följdes av ytterligare två. Högsbo fortsatte dominera även om Shawnté nu kom igång en aning. Högsbo vann perioden med 24-17. 
 
I den fjärde quartern, som SBBK vann med 17-13,  blev det bänkspelarnas period och SBBK avslutade matchen med fyra tonåringar och Elin Lomgren. 
 
Slutresultat:
Högsbo-SBBK 94-60
(29-11, 28-15, 24-17, 13-17)  
 
Statistiken visar att Högsbo var bäst i allt: Sköt 52% mot 33 för SBBK, satte 13 3:or mot sju och dessutom alla straffkast. Hade 32 poäng från färgen mot 12 och 45-29 i returer. Hade visserligen hela 19 turn-over, men SBK hade 21. 
  
Poäng i SBBK: 
Matilda Claesson 23, Shawnté Goff 14, , Cassandra Brown 10, Anna Dahl 5, Sofia Hägg 3, Elin Lomgren 2, Edessa Noyan 2 och Emilia Roos 1. 
 
Poäng i Högsbo: 
Alexis Hyder 27, Kourtni Perry 15, Louise Noaksson 12, Ceejay Nofuente 9, Ieva Ivaskeviciute 8, Hanna Halilovic 7, Ida Moberg 5 och Ida Fredriksson 3.  
 
 
Text: Kenneth Range  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget