SBBK tog femte raka i Fryshuset - toppar tabellen

Fredag 18 december 2020

SBBK slog Fryshuset med 82-73 i en match med en strålande första halvlek, men en riktigt svag andra för SBBK.
 
Men segern innebär att SBBK nu toppar SBL med sina åtta vinster och två förluster. Fryshuset har en vinst och 11 förluster.  
 
- Det känns självklart bra att gå till juluppehåll och julledigt som serieledare och jag är glad över hur grabbarna har svarat efter ladslagsuppehållet, säger coach Ludwig Degernäs.  
 
En märklig match där SBBK dominerade stort i första halvlek och ledde med 53-30 i halvtid, men förlorade den andra med 43-29 och hade till slut samlat på sig 18 turn-over. 
 
- Det här var tredje matchen på sju dagar, men grabbarna kommer ut med fin fokus både offensivt och defensivt. Vi hade en fin känsla och byggde en kudde att stå på. Det spelade ingen roll vilka som stod på andra sida, vi spelade bra basket. Men vi visste att det skulle bli en jobbig match, för de har allt att vinna i en sån här match. 
Att vi blev så passiva när de spelade zon får vi anlysera på video. Jag får ta på mig en stor del av av det, säger Degernäs.   
 
Lazar Radosavljevic hade en bra skyttekväll, var länge 100-procentig och var poängbäst med 20 - 7/8. 
 
Viktor Gaddefors hade ännu en dubbel dubbel med 14 poäng och 14 returer.  
 
Anton Gaddefors, som har knäproblem, spelade inte den här matchen heller. 
 
I korthet:  
 
Matchstarten bör ha varit som en dröm för coach Ludwig Degernäs. Inspierat försvar och tätt under egen korg. Dessutom fungerade trepoängskyttet nu, det visade Lazar Radosavljevic tidigt i matchen och SBBK gick till 10-2. Då kom nye Simon Akena in för Fryshuset och satte sitt första skott. Akena från Norrort. SBBK fortsatte att dominera och när Dino Pita satte en trea ur snäv vinkel via plankan, började man tro att det här nog skulle bli tufft för hemmalaget.  SBBK hade 14-5 i returer och vann den första quartern med 26-10. Lazar Radosavljevic hade 10 poäng i första. 
 
Viktor Gaddefors och Dino Pita såg till att det blev fem snabba poäng för SBBK i upptakten av andra. Nu spelade Fryshuset försvar betydligt högre upp i planen och det störde SBBK, men när man tagit sig förbi pressen, så var det öppet för lay-up och det utnyttjades. Däremot inte lika tight under egen korg. SBBK vann q2 med 27-20 och gick därmed till halvtidsvila med 53-30. Lazar Radosavljevic hade satt sina fyra avslut och var poängbäst i första halvlek med 13 poäng. 
 
Elias Desport gjorde den andra halvlekens första två poäng, men Radosavljevic sköt fortfarande bra. Nu började SBBK-spelarna kasta bort bollar i anfall och coach Degernäs tog time-out. Efter den satte Radosavljevic sin fjörde raka trea, men därefter handlade det länge om Fryshuset. Dessvärre trampade Samme Unger snett i slutet av q3 och fick hjälpas av planen. Då såg Viktor Gaddefors och Trevin Parks till att lyfta poängskörden i tredje till 16, men innan q3 var slut sköt Leo Chatziathanasiou i en trea för pausresultatet 50-69. Fryshuset vann q3 med 20-16. 
 
Inledningen av den sista quartern tillhörde Basem Abdelkader som gjorde åtta snabba poäng och Fryshuset var nu rejält på gång. Etr zonförsvar fick SBBK-anfallet att bli passivt och det kom fler bortkastade bollar och fokus verkade helt borta. Dessutom gick skotten inte i. Trevin Parks var den som hade störst lycka med skotten här. Fryshuset kom så nära som 73-80, men Samuel Barkelund blev den som spikade slutresultatet 73-82 med en dunk. 
 
SBBK sköt 50% mot 44 för Fryshuset, vann returerna med 41-32, men hade alltså 18 turn-over.   
 
 
Slutresultat: 
Fryshuset-SBBK 73-82
(10-26, 20-27, 20-16, 23-13) 
 
 
Poäng SBBK: 
Lazar Radosavljevic 20, Trevin Parks 17, Viktor Gaddefors 14, Dino Pita 13, Martin Pahlmblad 13 och Samuel Barkelund 5. 
 
Poäng Fryshuset: 
Elias Desport 17, Aleksa Solevic 15, Samme Unger 10, Basem Abdelkader 9, Rami Ghanem 7, Simon Akena 6, Leo Chatziathanasiou 3, Beni Fungula 3 och Namanja Kutic 2. 
 
Text: Kenneth Range     

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget