SBBK krossade Dolphins

Fredag 11 december 2020

Ett Dolphins som saknade sjuke Adam Ramstedt hängde med en halvlek, men till slut vann SBBK med 89-57.  
 
Ett 17-2 ryck för SBBK i början av den tredje quartern blev det som avgjorde matchen. Efter det hämtade sig aldrig Dolphins. SBBK släppte bara in 17 poäng i den andra halvleken. 
 
- Jag är förstås glad över vinsten och nöjd med att vi bara släppte dem till 57 poäng, det visar att vi är på gång med vårt lagdefence. Man får inte glömma att Norrköping saknade Adam Ramstedt, men ska inte förta det att grabbarna gjorde jobbet, säger coach Ludwig Degernäs.  
 
Viktor Gaddefors gjorde en jättematch och landade på 26 poäng och 13 returer. Honom hade dolphinsförsvaret otroliga svårigheter med. 
 
- Idag var Viktor en gigant, båda i offence och i defence. Han såg till att Stokes hade 0 poäng i andra halvlek, säger Degernäs. 
 
Före matchen sa du att returtagningen var viktig, vad säger du då om att de fick åtta offensiva returer?
 
- Returtagningen är jag nöjd med, den gav oss självförtroende, men det blev lite sämre i slutet av matchen, säger Degernäs.  

Ni hade 42 mot 22 i gjorda poäng i det färgade området, en tydlig bild, väl?
 
- Vi ville attackera korgen, röra bollen och hitta mis-match. Nu var det så att vi sköt lite mycket treor under perioder, säger Degernäs. 
 
Vad hittar du mer för positivt?
 
- Vi hade sju turn-over i första halvlek, men bara fyra i andra. Det gör sammanlagt 11, men vi tvingade dem till 20 stycken och sånt gillar en coach, avslutar Degernäs.  
  
 
Phillip Carr och Felix Terins, som spelade en så viktig roll när Dolphins vände matchen mot Jämtland, fick bara ihop 10 poäng tillsammans.   
 
Det här var den andra segern mot Dolphins i Stadium Arena den här säsongen. Nu står SBBK på sex vinster och två förluster, medan Dolphins nu har åtta vinster och tre förluster. SBBK har nu minst antal förluster, då andra lag har tre eller fler. 
 
Nu väntar två bortamatcher till, innan det blir hemmamatch den 27:e mot Nässjö. Men före det alltså Nässjö och Fryshuset på bortaplan.  
 
Så här var det: 
 
Terry Larrier satte en trea direkt för Dolphins, som fortsatte att skjuta framgångsrikt från trepoängslinjen. SBBK gjorde sina poäng i färgen. Snyggt var det när Trevin Parks tidigt fintade upp dolphinsförsvaret på läktaren och gjorde 2+1. SBBK:s första trea kom efter 7.19 och det var Dino Pita som sänkte. Den följdes av ytterligare tre stycken och SBBK vann den första quartern med 25-19. 
 
Marti Rosado gjorde de första två i q2, innan Phillip Carr och Kamau Stokes gjorde fem raka för Dolphins. Under resten av den andra quartern var det Viktor Gaddefors som dominerade för SBBK och han gick till halvtidsvila med 12 poäng och nio returer. Broder Anton satte också sin första trea i q2. Dolphins vann perioden med 21-15, men SBBK ledde ändå med 42-40. I Ramstedts frånvaro hade SBBK 22-16 i returer. Sköt också 48% mot 38 för Dolphins och hade 26-12 från det färgade området. 
 
Stokes och Larrier gjorde fyra raka och tog Dolphins upp i ledning. Då kom ett viktigt SBBK-ryck med 17-2. Dolphins gjorde för övrigt bara fem poäng efter de där första fyra. Dessutom fick Tim Schüberg sin fjärde foul med 1.43 kvar. SBBK vann Q3 med 22-9. 
 
SBBK fortsatte att äga matchen och Dolphins sköt på tok för dåligt och SBBK hade Viktor Gaddefors som verkade omöjlig att stoppa. Under en period gjorde SBBK här 13-0 och kunde sen låta bänkspelarna avsluta.  Nej förresten - Dino Pita var kvar och gjorde sju poäng i slutskedet. SBBK vann q4 med 25-8 och matchen med 89-57. 
 
SBBK sköt 50% mot 32 för Dolphins och satte 12 stycken treor mot sju. Gjorde 42 poäng i färgen mot 22 för Dolphins och hade 39-38 i returer.  
 
Slutresultat: 
Norrköping Dolphins-SBBK 57-89
(19-25, 21-15, 9-22, 8-25)  
 
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 26, Dino Pita 18, Anton Gaddefors 15, Martin Pahlmblad 9, Lazar Radosavljevic 9, Trevin Parks 7, Samuel Berkelund 3 och Marti Rosado 2.  
 
Poäng Dolphins:
Terry Larrier 17, Kamau Stokes 13, Phillip Carr 8, Tim Schüberg 8, Hampus Åhlin 6, Lucas Lindh 2, Felix Terins 2 och Hugo Bergström 1.  
 
Text: Kenneth Range    
 

Bravo SBBK boys! Team defense! Team effort! Keep pushing! Tbx to all our SBBK fans that support us during ups and down! #sbbk #sbbkfamily #staysafe

Publicerat av Ludwig Degernäs Fredag 11 december 2020

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget