SBBK jagar förstaplatsen mot Umeå

Måndag 29 mars 2021

Foto: Snapshot Media
Foto: Snapshot Media

Slutspelet närmar sig med stormsteg och SBBK har endast fem matcher kvar av grundserien. Den här veckan är det två matcher och först ut väntar Umeå BSKT på bortaplan.

 

SBBK kommer närmast från en vinst mot Köping med 86-74.

 

– Jag är nöjd med större delen av matchen mot Köping. Vi visade bra attityd och hade många som gjorde en bra match, det var många som delade på poängen och det brukar vara framgångsrikt för oss. Vi tappar i fokus i den tredje perioden och släpper in 32 poäng. Det måste vi ta med oss, att vi behöver hålla fokus i 40 minuter, det måste vi kräva av oss själva, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs. 

 

SBBK ligger på andra plats i SBL, två poäng efter Norrköping. SBBK har fem matcher kvar av grundserien och vill så klart gärna kliva förbi Norrköping och knipa seriesegern i grundserien.

 

– Det är för tidigt att börja tänka på slutspelet utan för oss handlar det om att tänka nästa motståndare och nästa match. Vi behöver fortsätta att behålla fokus i det vi gör och utveckla vårt spel, säger Degernäs.

 

Under tisdagskvällen väntar nu Umeå för SBBK. I de tre tidigare mötena den här säsongen har SBBK vunnit samtliga matcher mot åttondeplacerade Umeå.
 

– Umeå coachas av Boris Balibrea, en väldigt taktiskt duktig coach som förbereder sina lag bra. Vi kommer behöva vara redo för olika typ av defense. De kommer spela med hög intensitet och aggressivitet. Lyckas vi ha fokus och med vår erfarenhet hantera det taktiska som de slänger mot oss så kommer vi kunna få ett övertag, säger Degernäs.

 

Poängbäst i Umeå är den svenska landslagsspelaren Nathan Dawit som är tillbaka i Umeå efter ha varit borta i sju veckor på grund av skada. Han spelade i Umeås senaste match mot Fryshuset, en match som Umeå vann med  114-97. I matchen mot Fryshuset var det dock Guim Exposito som var poängbäst med 33 poäng.

 

– Defensivt blir det viktigt för oss att hantera deras duktiga PG Guim och självklart även Nathan Dawit. Alla vet hur bra Nathan är, han är en superskytt så vi får inte ge honom några öppna skott för då kan det gå fort, säger Ludwig Degernäs.

 

Uppkast tisdag 30/3 20.04 (!) i Umeå Energi Arena.

 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se.  

 


Rikard Aspegren

 

 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget