SBBK föll mot Köping

Fredag 4 februari 2022

Köping chockvann över SBBK, trots att sjuklingarna var tillbaka. 
 
Kapten Martin Pahlmblad, Lazar Radosavljevic och William Kermoury var tillbaka i laget och Leonard Haling gjorde sin debut - det hjälpte alltså inte.  
 
SBBK stod inte riktigt att känna igen och kapten Pahlmblad var irriterad i TV-sändningen och menade att laget fokuserat på fel saker och ägnade sig att klaga på domarna och det gjorde honom arg. 
 
Annars var det Pahlmblad, som med en stark avslutning på den tredje perioden såg ut att ha lagt grunden till en ny seger.  
 
Försvaret var inte som bäst denna kväll och skotten satt inte som man varit van att se och det utnyttjade Köping och framför allt Jordan Giles i den sista perioden. 
 
Spännande, ja - välspelad, nej.  
 
Anton Gaddefors var, tillsammans med Köpings Giles, poängbäst med 22. Man får nog utnämna Giles till matchvinnare för hans 17 poäng i den andra halvleken. 
 
Detta var det fjärde mötet den här säsongen och detta var den första vinsten för Köping. 
 
Köping tog nu sin sjunde seger men har 18 förluster. För SBBK är det nu 14 vinster och nio förluster. 
 
Coach Ludwig Degernäs efter matchen: 
 
- Vi spelar en dålig match. Vi hittar inte rytmen och har inte den energi som krävs för att vinna. Efter vändningen mot Luleå kommer vi ut och ser ut så här så nu är jag förbannad och det är inte ofta jag är det. Jag är besviken på mig själv för att jag inte kunde motivera spelarna för att kunna vinna. Vi stänger inte matchen som vi borde ha gjort men cred till Köping som slår oss i alla element idag. De sätter skott i slutet och de förtjänar att vinna. Som tur är är det match igen redan på tisdag - mot Norrköping, säger "Ludde".
 
 
Matchen i korthet:
 
SBBK startade med Trey, Jonte, Anton Alex och Galin.  
 
SBBK missade de tre första avsluten och Jordan Giles gav Köping ledningen med 4-0, innan Anton drev mot korgen och kunde göra de två första poängen för hemmalaget. Fortsatt svårt för båda lagen men inbytte Martin Pahlmblad sänkte matchens första trea och det betydde 11-6 efter 6.30. Ingen glansfull period som avslutades med att Lazar satte ett av sina straffkast till 16-10. Förutom Martins trea var det att se Anton ta bollen starkt till korgen som var glädjeämnen. 
 
Anton gjorde den andra periodens första två efter att rejält tagit bollen till korgen. Alex satte en trea, som innebar ledning 21-12, men därefter gick det illa. Förutom Treys första poäng i matchen, som kom i slutet av halvleken, så kom det bara poäng från straffkastlinjen. Däremot hittade Evan McGaughey rätt med två stycken treor och det såg inte bra ut för SBBK, som förlorade den andra perioden med 14-21. Galin Smith hade dragit på sig tre foul.
Skottprocenten var nere på 32% mot 41 för Köping som också hade 22-18 i returer. Anton poängbäst i SBBK med 10. 
 
Ställningen i halvtid: 31-30 för Köping
 
Den andra halvleken började som den första perioden med missar för SBBK och fyra poäng för Köping, som blev fem när SBBK hamnade i lagfoul efter bara 2.06. Anton, Alex och Lazar sköt i varsin trea och då var SBBK ikapp vid 49 lika. Då kom matchens snyggaste så långt, när Jordan Giles gjorde poäng med ryggen mot korgen. Det stärkte Köping som gick fram till ledning med 50-43. Då gjorde SBBK 11-1 och Trey sköt i sin första trea och Martin avslutade med fyra viktiga poäng. SBBK vann då q3 med 24-20 och hade 54-51 inför avslutningen. 
 
Lazar sänkte en trea och Galin kom med en dunk och då kallade coach Torbjörn Gehrke till time-out. Då vände det. Jordan Giles var nu skållhet för gästerna och SBBK återföll till vad som varit tidigare under matchen. SBBK hade ändå ledningen med 70-68, men Liam O'Reilly sänkte en trea för köpingsledning. Med nio sekunder kvar avgjordes det hela när Lazar drog på sig en osportslig foul. Giles, som gjort 17 poäng under den andra halvleken avslutade matchen med ett självmål !!!!!! Köping vann q4 med 24-18 och matchen med 75-72. 
SBBK sköt 39 % mot 46 för Köping, som också tog flera returer, 41 mot 34. 
 
Slutresultat: 
Södertälje BBK - Köping Stars 72-74. 
(16-10, 14-21, 24-20, 18-24)  
 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 22, Martin Pahlmblad 16, Trey Freeman 11, Alexander Lindqvist 10, Lazar Radosavljevic 9 och Galin Smith 3.  
 
Poäng Köping: 
Jordan Giles 22, Liam O'Reilly 16, Evan McGaughey 15, Oliver Gehrke 8, Dominic Robb 5, Hampus Åhlin 4, Niklas Larsson 2 och Tim Carlsten 2.  
 
 
 
 
 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget