SBBK föll i Luleå

Fredag 26 februari 2021

Luleå, med ett starkt nyförvärv vid namn Tristin Walley, besegrade SBBK med klara 95-83. 
 
SBBK vann den första perioden, men efter det fanns oftast inte det försvarsspel som man är van att se. Offensivt hade SBBK svårt med luleåförsvaret, som lyckades neutralisera Viktor Gaddefors under stora delar av matchen. Han hade dessutom dragit sin tredje foul efter 2.42 av den andra quartern.
 
Lagen var tämligen jämna i statistiken, men en datalj sticker ut - Luleå fick 22 poäng från straffkastlinjen, medan SBBK fick 10. 12 poäng blev ju också skillnaden till sist.  
 
Anton Gaddefors blev poängbäst i SBBK med 20 och broder Viktor lyckades i slutminuten ta den retur som innebar 10 poäng och 10 returer.  
 
Hos Luleå debuterade Tristin Walley och gjorde sina första poäng efter 35 sekunder och det blev till slut en dubel dubbel med 19 poäng och 12 returer. Även Axel Nordström hade en dubbel dubbel med 15 poäng och 16 returer.
 

- Över 40 minuter är vi inte tillräckligt bra, varken mentalt eller fysiskt. Vi hade inte det där lilla extra och solit räcker inte här uppe. Vi hängde med i första, men jag tycker inte det var tillräckligt. Anton hade en fantastisk första och räddade oss, siffrorna var bättre än de borde vara. Timingen hackade och rytmen vi haft hade vi inte. Postivt är att vi vet att vi har det. Positivt att de skadade fått tid för rehab, men nu måste vi komma igång med bättre träning. Det är alltid roligare att vinna, men det viktiga är hur man kommer tillbaka, säger coach Ludwig Degernäs. 
  
Hos Luleå svarade nye Tristin Walley och Axel Nordström för fina insatser, väl ?

- Walley är en bra spelare, men jag tycker att det var Axel som gav dem det de behövde idag. När vi sköt i några treor var det Axel som svarade när det behövdes, säger Degernäs. 
   
Luleås andra nyförvärv, Tope Arikawe deltog inte.   
  
Förlusten innebär att SBBK nu har 17 vinster och fem förluster. Luleå har 13 vinster och nio förluster.   
 
 
I korthet: 
 
Lazar Radosavljevic backade och backade och fck läget för matchens två första poäng. Det tog 35 sekunder för Luleås nyförvärv Tristin Walley att göra sina första två. Trevin Parks satte därefter matchens första trea. Anton Gaddefors byttes in och var lyckosam i den första perioden och hade nio poäng. Det avslutades med snyggt move av Radosavljevic som innebar 2+1 och ledning för SBBK med 22-18 efter första. 
 

Den andra började riktigt illa för SBBK. Luleå kom ut i zon och Daniel Hansson jobbade så att Viktor Gaddefors fick en offensiv foul. På drygt tre minuter gjorde Luleå 9-3 och då hade Viktor hunnit få sin tredje foul, inte konstigt att coach Ludwig Degernäs kallade till time-out. Efter den blev det bättre och bättre och Martin Pahlmblad kom igång vid sidan av Anton Gaddefors. Vid 43 lika var SBBK ikapp, men Luleås Adam Rönnqvist avslutade med 2+1 och då vann Luleå q2 med 28-21 och Viktor hade inte spelat efter den den tredje foul han fick redan efter 2.42. Luleå sköt 46% mot 40 och tog 22 returer mot 18. SBBK hade tre turn-over, Luleå hade fem. Poängbäst efter den första halvleken var Anton Gaddefors med 17. 
 
Ställningen i halvtid: 46-43 för Luleå 

Martin Pahlmblad öppnade den andra halvleken med en trea, men sen var det Luleå som var mest lyckade med treorna och gick fram till 65-51. Här kom Dino Pita igång och var den som satte poäng för SBBK. Slutet var inte bra, då Jonatan Arvidsson kunde trippa igenom ett glest SBBK-försvar. Luleå vann tredje med 23-16 och ledde med 69-59 inför avslutningen. Axel Nordström hade redan en dubbel dubbel. 
 
Martin sköt i en trea direkt, men sen kom stora foulproblem. Anton Gaddefors, Viktor Gaddefors och Martin Pahlmblad fick sina fjärde. Anton satte en trea, vilket var hans 20:e poäng i matchen. SBBK kom till 79-72, men när det blev lagfoul med 4.12 kvar blev det svårt. Touré Murry, som varit tämligen anonym började producera och avslutet blev en snygg alley-oop av Steven Davis. Luleå vann q4 med 26-24. 
Luleå sköt 46% mot 41 och båda lagen satte 13 stycken treor. Returerna vann Luleå med 42-37 och båda lagen hade åtta turn-over. 
  
Slutresultat: 
Luleå-SBBK 95-83
(18-22, 28-21, 23-16, 26-24) 

 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 20, Martin Pahlmblad 16, Lazar Radosavljevic 12, Dino Pita 11, Viktor Gaddefors 10, Trevin Parks 9 och Samuel Berkelund 5.  

Poäng Luleå: 
Tristin Walley 19, Adam Rönnqvist 17, Touré Murry 16, Axel Nordström 15, Jonatan Arvidsson 10, Daniel Hansson 8, Steven Davis 7 och Alexander Yemane 3. 
 
Text: Kenneth Range 
  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget