SBBK etta igen

Fredag 12 mars 2021

SBBK leder SBL igen efter en enkel vinst mot Fryshuset - 90-53. 
 
SBBK kom till spel utan Martin Pahlmblad och Marti Rosado och hade bara nio spelare att tillgå.  
 
Match var det egentligen bara i drygt 10 minuter, för sen ökade SBBK intensiteten något och det räckte för att i princip säkra matchen redan i halvtid. 
 
Lazar Radosavljevic gjorde ett starkt jobb under korgarna genom hela matchen och blev också poängbäst med 18. 
 
Positivt var att William Kermoury fick mycket speltid, att Adam Karahmetovic och Simon Skott fick vara med och att bröderna Gaddefors kunde vila en hel del under andra halvlek.  
 
Matchens största glädjeämne var väl annars Fryshusets Barra Njie, som stod för 17 poäng, nio returer och sju assist. 
 
- Jag tycker det var en väldigt bra insats av alla som var på golvet. Vi höll fokus, kontrollerade tempot och följde vår game-plan. Defensiven ska vi ta med oss, vi höll dem på 53 poäng. Defensiven blir viktig framöver. Lazar var bra idag, han var kanske vår bäste och han är så viktig med tyngden och viljan och det smittar av sig säger coach Ludwig Degernäs, som också vill berömma Barra Njie. 
 
- En väldigt spännande spelare, han är tuff och vi hade problem med honom. Intressant för svensk basket, det ska bli spännande att följa honom i framtiden, säger Degernäs.  
  
Kvällens vinst innebär serieledning och 19 vinster och fem förluster. Fryshuset har fortfarande bara en enda vinst och nu 24 förluster. 
 
I korthet:  
 
Talangfulle Barra Njie gjorde matchens första poäng och Viktor Gaddefors gjorde SBBK:s första fyra. Den första quartern spelades i ett lågt tempo och SBBK såg lite oinspirerat ut. William Kermoury satte matchens första trea, annars var det lite si och så med trepoängsskyttet. Innan den första var över hade Dino Pita och Anton Gaddefors skjutit i varsin trea och SBBK ledde med 15-13, men hade bara skjutit 30% och Frysen hade 12-8 i returer. 
 
Skytteligaledaren Viktor Gaddefors startade den andra quartern med en trea men Abdulkader svarade. Tempot något högre här och Dino Pita sänkte en trea till och SBBK gjorde 7-0. Lazar Radosavljevic var stark under offensiv korg och Viktor Gaddefors hade till slut 13 poäng i första halvlek. SBBK hade höjt sin skottprocent till 44, mot 38 för Fryshuset, men bara fyra av åtta straffkast. Fryshuset ledde returtagningen med 21-16, men hade hemska 12 turn-over. SBBK vann q2 med 25-13. 
 
Ställningen i paus: 40-26 för SBBK.  
 
Njie gjorde fyra raka poäng och coach Degernäs tog time-out efter 56 sekunder. Efter den kom fem poäng från Anton Gaddefors. En floater och en trea från hörnet och det blev till ett 13-2 ryck och det avgjorde definitivt matchen. SBBK vann perioden med 26-16 och ledde inför avslutningen med 66-42.  
 
En lay-up av Viktor Gaddefors och matchens första två poäng av Trevin Parks inledde q4 och nu spelade Fryshuset som ett slaget lag. Radosavljevic fortsatte at vara nyttig under korgarna och gjorde här sina 18:e poäng, vilket han var bäst på. Simon Skott fick också sänka en trea och Barra Njie kom upp i 17 poäng. SBBK vann q4 med 24-11. 
SBBK sköt 50% mot 37. Fryshuset hade 36-33 i returer, men också 24 turn-over, mot sex för SBBK. 
 
Slutresultat:
Fryshuset-SBBK 53-90 
(13-15, 13-25, 16-26, 11-24) 

 
Poäng SBBK: 
Lazar Radosavljevic 18, Viktor Gaddefors 16, Anton Gaddefors 15, Dino Pita 13, William Kermoury 9, Trevin Parks 8, Samuel Berkelund 5, Adam Karahmetovic 3 och Simon Skott 3. 

Poäng Fryshuset: 
Barra Njie 17, Elias Desport 12, Basem Abdulkader 7, Nemaja Kutic 4, Samme Unger 3, Simon Akena 3, Brook Hailu Dejene 3, Rami Ghanem 2 och Leo Chatziathanasiou 2. 


Text: Kenneth Range 

  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget