SBBK chanslöst i Norrköping

Lördag 28 november 2020

Cassandra Brown 29 poäng. 
Foto: Anna Forsström
Cassandra Brown 29 poäng. Foto: Anna Forsström
Damlaget kunde inte hota Dolphins, som avgjorde matchen i den andra quartern, med ett starkt trepoängsskytte. 
 
Men det var inte bara där som treorna gick i - sammanlagt blev det 17 stycken, mot fyra för SBBK. Om man bara skulle räkna treor, så skulle Dolphins vinna matchen med 51-12. Då hjälpte det inte att SBBK satte tre strycken tvåor fler och tre straffkast fler. 
 
Damlaget bars poängmässigt av Cassandra Brown med 29 poäng och Shawnté Goff med 20. (Båda två förbättrade då sina snitt). Men förutom de båda, var det bara två stycken som bidrog och det håller förstås inte. 
 
- Norrköping spelar bra och de utnyttjar våra brister - det ska de ha cred för. Men vi var inte alls bra defensivt. De som inte skulle få skjuta fick skjuta och de fick skjuta på det sätt de ville. Spelet en mot en var inte lysande, i alla fall inte stundtals. Stoltheten att stoppa i försvar finns inte där - en underprestation, säger coach Lantto. 
 
SBBK har nu tre vinster och fyra förluster, medan Dolphins har fem vinster och tre förluster.   
 
Det började inte bra för SBBK, med tre missade avslut i inledningen och när Cassandra Brown gjorde de första poängen hade redan Erika Davenport gjort fyra. Cassandra Brown gjorde så att SBBK hängde med till 14-11, men sen gick Dolphins ifrån till 19-13. Edessa Noyan, som gjorde succé mot Norrköping kom in och gjorde poäng, men fick snabbt tre foul och bänkades igen.  Brown hade nio poäng, men SBBK hade redan 7 turn-over. 
 
I upptakten av andra sköt Ida Ojala i en trea för 22-13 och treorna blev signaturen för Dolphins andra quarter - de satte ytterligare sex stycken. SBBK var med till 22-18, tack vare fem raka poäng av Shawnté Goff, men sen......
Två raka treor från Chanell Molina fick coach Lantto att ta time-out, bara för att se Matilda Ståhl sänka en trea strax efter. Efter 7.56 fick Matilda Claesson äntligen till ett trepoängsskott, men perioden avslutades med att Camille Zimmerman sköt i 50-28 för Dolphins, som vann q2 med 31-15. Dolphins hade 20-12 i returer och 9-2 i treor. 
 
Ställningen i paus 50-28 för Dolphins 
 
Lagen bytte poäng inledningsvis men mot slutet av perioden visade storasyster Lundquist att hon kan skjuta treor - det kom tre stycken på kort tid. Dolphins vann q3 med 28-22 och kunde då ändå vila sina importer något. 
 
Cassandra Brown spelade varenda minut av matchen och fortsatte producera, men den som utmärlte sig mest var nog Dolphins´Karolina Anderssom, som kom in och snabbt gjorde åtta poäng. De åtta gjorde så att Dolphins även vann q4 - med 17-15 och matchen med 95-65. 
 
SBBK:s sju turn-over i första växte sen inte lika snabbt och det stannade vid 16. Procenten på 2:or var 55, medan det bara var 21 på treor. Straffkasten var 11/13, men returerna vann Dolphins med klara 38-24. 
 
Slutresultat: 
Norrköping Dolphins - SBBK 95-65
(19-13, 31-15, 28-22, 17-15)  
 
Poäng SBBK: 
Cassandra Brown 29, Shawnté Brown 20, Matilda Claesson 10 och Edessa Noyan 6. 
 
Poäng Dolphins:
Erika Davenport 20, Chanell Molina 15, Anna Lundquist 11, Lovisa Hjern 10, Camille Zimmerman 10, Karolina Andersson 8, Rakel Gyberg 8, Ida Ojala 7 och Matilda Ståhl 6, 
 
Text: Kenneth Range   

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget