SBBK beger sig norrut

Tisdag 9 februari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Efter en paus på grund av landslagsuppehåll har det återigen blivit dags för match för SBBK:s damlag. Under onsdagskvällen väntar A3 Basket Umeå på bortaplan. 

 

Det var två veckor sedan SBBK spelade match senast, då blev det vinst mot Mark Basket.

 

– Vi har haft en del spelare borta på grund av olika anledningar under uppehållet,  men vi har ändå kunnat tränat på bra. Vi har inte haft något ledighet utan vi har kört på, så uppehållet ska inte påverka vår rytm eller tempo, säger SBBK:s coach Joakim Lantto.

 

Februari kommer bli en intensiv månad för SBBK som kommer spela fem matcher mellan den 10 februari och den 27 februari. Den här veckan blir det match både onsdag och söndag. Först ut är A3 och på söndag väntar Visby. Det är en viktig månad för SBBK i kampen om slutspelsplatserna.

 

– Vi kommer förutom A3 möta Visby, Uppsala och så Eos två gånger. Så mycket de matcherna som kommer avgöra var vi hamnar i tabellen, säger Lantto.

 

Men först ut alltså A3 som ligger på en tredjeplats i tabellen medan SBBK innehar sjätteplatsen. 

 

– Umeå är ett riktigt starkt lag, de har mycket spetskompetens och erfarenhet. Mycket av deras spel utgår från deras importer. Emma Stach och Janee Thompson är kreatörer och skapar mycket från guard position. Dessutom har de Ama Degbeon och Gintare Mazionyte som är riktigt starka under korgarna, säger Lantto.

 

När A3 och SBBK möttes tidigare den här säsongen i Täljehallen blev det vinst för A3 med 86-70.

 

– Vi hade bra stunder när vi mötte dem senast. Men som vi pratat mycket om under uppehållet måste vi hitta stabiliten och inte fall ner i så djupa dalar under matcherna. Vi har kanske gjort det lite svårt för oss, nu handlar det mer om att hitta tryggheten i vårt eget spel och inte tänka så mycket, spela mer för varandra, då är vi som bäst, säger Lantto och fortsätter:

 

– Vi kommer fokusera på vårt försvar, spela bra 1-1 försvar, se till att de inte får några offensiva returer. Då kommer vi också kunna kontrollera tempot och styra matchbilden, så de inte får spela som de vill.

 

SBBK åker upp till Umeå med fullt lag, med undantag av Sofia Hägg som är borta 2-4 veckor på grund av en fotskada.

 

Uppkast 10/2 20.00 i Umeå Energi Arena. 

 

Matchen sänds live på webben via Solidsport.  


 Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget