Säsongspremiär hemma mot Umeå!

Fredag 1 oktober 2021

För herrlaget blev det en försenad säsongspremiär då den tänkta premiären på bortaplan mot Köping flyttades till ett senare datum. Efter en extra lång försäsong är det nu äntligen dags för premiär.

I hemmalaget är mycket sig likt från fjolårssäsongen som slutade i ett SM-silver. Stommen med Martin Pahlmblad, Dino Pita och Anton Gaddefors finns kvar medan ligans MVP Viktor Gaddefors gått vidare mot nya utmaningar. Det är givetvis stora skor att fylla men med nyförvärv som Jonatan Persson och Alexander Lindqvist ser truppen mycket stark ut. Senast Jonatan och Alex spelade i SBBK-dressen slutade det med SM-guld. Frågan är hur långt det räcker denna säsong?

Kanske får vi en liten fingervisning redan i hemmapremiären mot Umeå. Ett välcoachat motståndarlag som definitivt inte ska underskattas och som kommer stärkta av vinst i den senaste omgången mot Köping.

 

Coach Ludwig Degernäs inför matchen:

Kul och inspirerande att sätta igång en ny säsong! Extra kul är såklart att vi får spela framför våra SBBK fans igen i Täljehallen! 

Grabbarna har haft en bra försäsong med stort fokus fysträning och konditions träning med våra fystränare Marc och Toni. 

 

Dagens motståndare Umeå har redan spelat 2 matcher i ligan och kommer till matchen med bra självförtroende efter senaste vinsten mot Köping. 

Så vi räknar med en tuff fight där vi måste vara redo från början av matchen! Nyckel idag är hur vi som lag kan spela ett hårt försvarspel och kontrollera tempot i matchen.

 

 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget