Säsongens första hemmamatch mot Jämtland

Torsdag 4 februari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon möts SBBK och Jämtland Basket för tredje gången gillt den här säsongen, nu i Täljehallen. I den första matchen i november vann Jämtland med hela 41 poäng, men senast (30 december) tog SBBK revansch och vann med en poäng. I den haltande tabellen ligger SBBK placerat på andra plats och Jämtland på sjätte – båda med lika många matcher spelade. 

Faktum är att SBBK hade en mycket fin vinnarsvit på hela tolv matcher fram till i fredags, när Norrköping Dolphins till sist lyckades bryta den.

– Matchen mot Norrköping, första halvlek är en bra halvlek. Sen tycker jag i andra halvlek att vårt försvar fortsätter att vara väldigt solitt, men vi lyckas inte offensivt hitta den här rytmen. Och självklart, med Dino (Pita) borta och Martin (Pahlmblad) och Anton (Gaddefors) på 50% var det svårt för oss att riktigt hitta det där. Men överlag, Norrköping är ett bra lag och jag tycker vi står ändå upp väldigt bra med tanke på skadorna. Anton fick en smäll på sitt ben och han är ett frågetecken till matchen på fredag och det gäller även Martin. Jag tror att det är större chans att Martin kommer till spel än Anton. Det är det som jag kan säga just nu, berättar SBBK:s headcoach Ludde Degernäs om situationen.

Att Aaron Anderson är tillbaka är naturligtvis en positiv nyhet, även om det inte innebär något annat än att han tränar med laget och hur det blir framöver är än så länge oklart enligt Degernäs:

– Aaron tränar bara med oss, vi har inga gångna förhandlingar med honom. Han är här för att träna och hålla sig i shape, men han är absolut inte aktuell till matchen på fredag, kanske senare om det finns en möjlighet att lösa det ekonomiskt. Men Aaron hjälper oss jättemycket på träning plus att det är jättekul att se grabben, det var ett tag sen man träffade honom. Man får inte glömma bort att det är en grabb i SBBK-familjen, så jag är glad att ha honom på plats, med eget initiativ.

När det gäller Jämtland är det ett lag som fortfarande jobbar med lagbygget men ändå har en uppåtgående formkurva. I matchen mot Umeå BSKT i tisdags låg Jämtland under med som mest tio poäng i den sista quartern innan laget lyckades vända och vinna med sex poäng.

– Jämtland har visat nu på slutet att utan att spela fantastisk basket i fyrtio minuter så vinner de matcher. De är ett väldigt fysiskt och konditionsstarkt lag som fortsätter att jobba och de har fått betalt för det i slutet av matcherna. De är på väg att hitta rytmen, de hade ett litet avbräck för Corona precis som vi. De har ju en väldigt bred trupp gentemot många andra, så de har möjligheten att bibehålla högre intensitet i matcherna. Sen vet vi ju att det är ett nytt lag med Adnan (Chuk) som duktig coach, som kommer att bygga dem mer och mer. Att de kommer vara med i toppen, det har jag känt sen första början, det är ett farligt lag i framtiden, säger han och fortsätter:  

– Det stora med dem är att det är ett väldigt väldigt fysiskt lag och fajten under korgarna kommer att bli en avgörande faktor. De har tunga kroppar och de utnyttjar det väl och det gäller att vi står väl där. Förra matchen uppe i Jämtland tycker jag att vi gör en väldigt bra match med de sakerna att vi skyddar vår egen korg och det gäller att vi ungefär har samma game plan, kommer in till matchen i morgon och ser till att kontrollera deras stora spelare.

– Vi får försöka kämpa oss igenom den här delen. Grabbarna har ju spelat fantastisk basket och nu kanske vi tappar lite rytmen, men också så har vi i bakfickan att om vi fortsätter jobba och fortsätter fokusera så kan vi komma upp i den nivån igen när alla är friska och krya. Det är alltid skönt att ha med sig. Det är värre när det går upp och ner hela tiden, som i början av säsongen och förra säsongen var det mycket upp och ner hela tiden, då vet man inte riktigt. Men vi har ju hittat en bra stretch och tar med det till slutspelet och slutet av säsongen. 

Uppkast klockan 19.04 i Täljehallen i morgon. Dessvärre kvarstår begränsningen på åtta personer i publiken, men matchen kan ses på Södertälje BBK – Jämtland Basket | SBLPlay


Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget