Returmöte mot Norrköping

Tisdag 11 januari 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon onsdag spelar SBBK årets första match mot Norrköping Dolphins, för andra gången den här säsongen. När lagen möttes i början av säsongen, även den gången i Täljehallen, vann Dolphins stort med 84-66. SBBK ligger fortsatt sist i tabellen, med fyra poäng upp till Borås Basket, medan femman Norrköping aspirerar på att nå topp 4, med två poäng och en match mindre spelad upp till A3 Basket Umeå. 

Norrköping har haft en bra säsong hittills med nio vinster på 14 spelade matcher, men åkte på en oväntad förlust mot Borås Basket strax innan jul. I den matchen skadade sig dessutom lagets guard Taylor Murray, men är troligtvis tillbaka i matchen mot SBBK.

– Vi utgår från det i alla fall. Det var inget korsband, de lät positiva när de fick tillbaka magnetröntgen, sen vet jag inte om hon har tränat, men det är inte slutspelat för säsongen, vi räknar med att hon är på plats. Hon är viktig för dem i form av att hon är den enda riktiga spelfördelaren de har. De andra spelarna kan de täcka upp för, säger SBBK:s head coach Jesper Sundberg.

Laget består av flera unga duktiga svenska spelare som Anna Lundquist, Rakel Gyberg Engdahl, Matilda Ståhl och talangen Matilda Åhlberg. Som komplement till dessa har klubben värvat fyra tongivande importer: amerikanskorna Taylor Murray, Akienreh Johnson och Jaelyn Brown samt den 193 centimeter långa australiensiskan Kate Oliver. Tillsammans står importerna för merparten av lagets poängproduktion.

– Sen om vi pratar att kunna hantera deras stora guards är Jaelyn Brown och Akienreh Johnson deras stora vingar som de kan posta upp mot våra guards. Det är deras fyra importer som är de stora hoten. Oliver och Murray är väl de i störst fokus. Väldigt duktiga, kompetent lag, spelar bra ihop, bra spelare. De är väldigt stora på alla positioner men bra skyttar även de stora spelarna, så det blir en tuff uppgift att hantera skyttet från deras stora spelare samtidigt som vi kan spela försvar under korgen på deras stora guards då, säger han.

SBBK fortsätter kampen för att klättra i tabellen och utmanar lagen som är nära placerade genom att spela jämnt i varje match. Men tyvärr är en knapp förlust ändå en förlust, trots att det kan tyckas missvisande för lagets kapacitet. Förhoppningsvis har jul- och nyårsuppehållet bidragit till en välbehövlig energiboost så att de knappa förlusterna kan börja vändas till vinster framöver.

– Vi spelade ju 27:e och sen hade vi ledigt tisdag till måndag. Det behöver man ju oavsett hur man ligger i tabellen eller hur det har gått för att kunna hantera en nio månader lång säsong. Tjejerna mår bra och är glada, vi hoppas att det håller i sig och att vi håller oss undan alla ”covid scares”. Om man jämför med grabbarna har vi ju – peppar peppar – hållt oss bra ifrån det, säger Sundberg.

Uppkast 19:00 i Täljehallen i morgon onsdag. Matchen kan även hyras på: Södertälje Basketbollklubb - Norrköpings Basketförening - Södertälje BBK Dam (solidsport.com) 

Följande gäller för åskådare på herr- och damlagets hemmamatcher i Täljehallen tills vidare:

·         Vaccinationsbevis och legitimation kontrolleras i entrén på alla som är 18 år och äldre.

·         Varannan rad på läktarna är blockerad samt tre stolars avstånd mellan varje grupp om åtta platser.

·         Respektera markeringarna och kom i god tid till matchen.

Obs! Antalet åskådare är tills vidare maximerat till 500 vid kommande hemmamatcher utifrån gällande regelverk.

För dig med säsongskort:

·         Det är fri placering på de uppmärkta platserna.

·         Välj i första hand den rad som du har din säsongskortsplats på.

·         Skulle raden vara full så hänvisad du till en närliggande rad. 


Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget