Returmöte i Täljehallen på Skärtorsdag

Onsdag 13 april 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Ställningen i semifinalserien mellan SBBK och Jämtland Basket är nu 2-1 efter hemmavinst för SBBK i går, där rutinerade Martin Pahlmblad banade väg med 29 poäng och massor av energi. I morgon möts lagen på nytt i Täljehallen i den fjärde matchen i bäst av sju.

SBBK fick förstärkning i rotationen när Jonathan Person gjorde comeback efter sin långa sjukdomsfrånvaro medan Jämtland tvingades spela kortare efter att Pierre Hampton sprungit in i en södertäljeförsvarare i slutet av den första quartern.

– Södertälje vinner välförtjänt. När jag kollar på siffrorna efteråt i statsen så vet jag faktiskt inte hur vi biter oss fast, åtta-tio poäng under så lång tid, för de skjuter fantastiskt, vi slänger bort 17 bollar, de har 15 offensiva returer. Vi tappar Pierre Hampton väldigt tidigt, det skadar ju oss både mentalt och rotationsmässigt. Det är mitt största orosmoment just nu att det ska vara nånting allvarligt, men vi får väl avvakta och se, sade Jämtlands head coach Adnan Chuk och fortsatte:  

– Södertälje – eller Martin – får många enkla looks, sen kanske det inte är enkla poäng, men han är kapabel att sätta de skotten. Vi får inte riktigt matchen dit vi vill och vi har ingen riktig power att sätta in och nån som kan lyfta oss över tröskeln, eller i alla fall försöka när Pierre är borta. Det är bara att omgruppera och fokusera på nästa.

SBBK:s head coach Ludwig Degernäs var naturligtvis glad över vinsten och större delen av matchen, och lyfte även han fram betydelsen av Hamptons frånvaro men även Persons återkomst:

– Jag tycker att de dominerar tempot på oss i början, vi hittar bättre tempot i andra. Så klart när de tappar Hampton är det ett stort avbräck för dem, men vi utnyttjar det och sen tycker jag att i fjärde perioden, okej, som Adnan sa, vi kanske inte drar ifrån jättemycket, men vi kontrollerar slutdelen av matchen.

– Kul med Jonte tillbaka. Han gav oss energi direkt från bänken och visar att han kan vara en spelare som kan hjälpa oss här i slutspelet. Det var ett stort leende på Jonte, när vi hörde att han blev clearad såg jag bara det där stora leendet från honom och vi sa: ”Vi kör” och han var redo att visa sin kvalitet och erfarenhet här i dag.

I morgon har SBBK chans att dra nytta av hemmaplansfördelen och skaffa sig momentum. Seger skulle nämligen innebära 3-1 och seriens första matchboll inför den femte matchen som spelas i Östersund på söndag kväll. Men så finns det också ett revanschsuget motståndarlag som är högst medvetet om vikten av att jämna ut serien till 2-2 på torsdag.

Matcherna spelas i formatet B-B-H-H-B-H-B (ur SBBK:s perspektiv) enligt nedan:

Torsdag 7 april 19:34 Östersunds Sporthall: Jämtland Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)

Lördag 9 april 20:04 Östersunds Sporthall: Jämtland Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)

Tisdag 12 april 18:04 Täljehallen: Södertälje BBK - Jämtland Basket (sblplay.se)

Torsdag 14 april 18:04 Täljehallen: Södertälje BBK - Jämtland Basket (sblplay.se)

Söndag 17 april 20:04 Östersunds Sporthall: Semifinal 5:7: Jämtland - Södertälje (sblplay.se)

Onsdag 20 april 19:04 Täljehallen (ev) Semifinal 6:7: Södertälje - Jämtland (ev.) (sblplay.se)

Lördag 23 april 20:04 Östersunds Sporthall (ev.) Semifinal 7:7: Jämtland - Södertälje (ev.) (sblplay.se)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget