Returmöte i Östersund

Fredag 8 april 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Redan i morgon lördag är det dags för returmötet mellan Jämtland Basket och SBBK i den andra semifinalmatchen, än en gång i Östersunds Sporthall. SBBK fick en drömstart i premiärmatchen i går genom att besegra hemmalaget och fick därmed med sig en viktig bortaseger.

SBBK:s laguppställning består till stor del av spelare som ofta omnämns som lite äldre och långsammare, men också som rutinerade och mentalt starka. Det finns naturligtvis för-och nackdelar med det, men i ett slutspel, där serierna ofta är långa, marginalerna små och mycket står på spel, är det ofta mer av en fördel. Det visade 35-åriga Martin Pahlmblad under kvartsfinalserien mot Nässjö Basket liksom i går när han ledde laget till seger och blev poängbäst med 17. Men han är bara en av flera, enligt SBBK:s head coach Ludwig Degernäs:

– Jag tycker Martin tillsammans med Anton (Gaddefors) och Alex (Lindqvist) kanske är de som personifierar det mest just nu att det betyder väldigt mycket för laget var vi är nånstans. Vi vill ge allt i alla matcher och vi nöjer oss inte med att bara ställa in skorna och den attityden. Om vi fortsätter med den attityden som hela gruppen har, då har vi chans att vinna alla matcher.

– Sen har vi Dino (Pita) från bänken, som vi vet att när det kommer till crunch time så är Dino en crunch time-spelare. Han kanske inte spelar jättestora minuter, men har den här möjligheten att ändra en matchbild. Det ska jag säga att det känns jättetryggt att ha en spelare som Dino att kunna kasta in och ändra en matchbild. Han har vunnit så mycket, han vet vad det handlar om. Det är en grupp som är hungrig och motiverad till semifinalserien.

En viktig del i vinsten i går var SBBK:s försvarsinsats, som bara tillät Jämtland att göra 55 poäng. En annan var fokus, som laget behöll genom hela matchen utan att få någon riktig svacka. För att fortsätta på samma inslagna väg gäller det nu att hålla samman den fysiska och mentala insatsen och inte spara på något.

– En viktig del har varit att vila kroppar. Under slutspel så tränar man inte så mycket live actions på träning, det är viktigt att kropparna mår bra, huvena mår bra och man går igenom taktiken under träningstillfällena. Det är en viktig del för alla oss under semifinalserien nu att vi måste gå över våra limits, vi måste pusha kroppar både mentalt och fysiskt, och om vi gör det och spelar som ett lag och fortsätter med den rytmen som jag tycker laget har, så tycker jag om våra chanser, säger Degernäs.

 

Matcherna spelas i formatet B-B-H-H-B-H-B (ur SBBK:s perspektiv) enligt nedan:

Torsdag 7 april 19:34 Östersunds Sporthall: Jämtland Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)

Lördag 9 april 20:04 Östersunds Sporthall: Jämtland Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)

Tisdag 12 april 18:04 Täljehallen: Södertälje BBK - Jämtland Basket (sblplay.se)

Torsdag 14 april 18:04 Täljehallen: Södertälje BBK - Jämtland Basket (sblplay.se)

Söndag 17 april 20:04 Östersunds Sporthall (ev.)

Onsdag 20 april 19:04 Täljehallen (ev.)

Lördag 23 april 20:04 Östersunds Sporthall (ev.)


Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget