Ny vinst för SBBK mot Köping

Fredag 22 januari 2021

SBBK tog sin elfte raka vinst när Köping besegrades med 96-80 hemma i Täljehallen, i en match som inför den sista quartern var jämn. 
 
Det var för övrigt tredje gången den här säsongen, som SBBK slog Köping och nu utan Dino Pita. 
 
Dagens vinst innebär ett litet ryck i toppen av tabellen, då Norrköping förlorade mot Nässjö med 71-67.  
 
SBBK inledde bra men tappade lite stringens i försvaret och när då inte skotten satt, kunde Köping komma ikapp. Men bra trepoängsskytte i avslutningsperioden gav ändå en odiskutabel seger. 
 
- Det här är min definition av karraktär, hur grabbarna kommer ut till den fjärde matchen på sju dagar och gör en solid första halvlek. I den tredje blev vi trötta, men sen, efter time-out, hur vi kommer ut och Viktor sänker en trea. Jag är en mycket nöjd coach med hur vi stänger matchen. Vårt lagdefence är bra och jag måste ge cred till Lazar för hans jobb i pick-å-rullförsvar,  säger coach Ludwig Degernäs. 
 
Men hur gick tankarna när både Lazar och Samuel fick sina fjärde foul i början av fjärde ? 
 
- Vi coacher pratade och sa - vi kör och de minuter vi fick av Samuel där var mycket viktiga, han tog en offensiv retur och ändrade matchbilden.   
 
Viktor Gaddefors fick sin dubbel dubbel, med 29 poäng och 11 returer, men poängmässigt var broder Anton bättre med sina 32. Det där förde upp båda två i skytteligan. Viktor är ny etta med ett snitt på 19,69 och Anton är trea med 18,64. Mellan de båda finns Jämtlands Tavrion Dawson, men Marek Klassen som ledde har rasat till fjärde plats efter att ha stannat på fem poäng, när Borås föll uppe i Luleå. 
 
 
- Anton med 20 poäng i första halvlek och Viktor med 20 i andra. Det där är två grabbar som vågar ta ledarrollen och det är lite ovanligt, säger Degernäs. 
 
Nästa match blir en ren seriefinal - mot Norrköping.   
 
- Jag har gett spelarna ledigt under helgen, det är de värda. Sen är det dags att ta hand om kropparna, så att vi är redo för match igen på fredag. 
 
 
I korthet:
 

Drömstart för SBBK genom Viktor Gaddefors, treor av Lazar Radosavljevic och Martin Pahlmblad och tvåa av Anton Gaddefors såg till att det stog 10-0. Det var sen Ernests Kalve som med en trea bröt raden. Men SBBK gick vidare till 17-4 innan det tog stopp. Då hade Craig Victor kommit in för Köping och gjort skillnad. Radosavljevic avslutade q1 med sina andra trea som betydde 24-14 för SBBK. 
 
Anton Gaddefors inledde den andra quartern, som blev en vädigt bra period för Anton. Annars kom det här många missar från båda lagen. Ernests Kalve fick sin tredje foul för Köping och det fick också William Kermoury hos SBBK. Anton Gaddefors lyckades att i princip göra sex poäng i ett anfall, då han först sänkte en trea och SBBK fick behålla bollen efter foul på Viktor Gaddefors och då kom den andra trean. Hos Köping var det framförallt Craig Victor som oroade och det var bara 1.22 kvar av halvleken när CJ Jackson gjorde sina första två, från straffkastlinjen. Anton Gaddefors poängbäst med 20, Craig Victor hos Köping med 11. SBBK sköt 47% mot 41 för Köping och hade åtta treor mot fem. Men returerna ledde Köping med 20-18. 
  
Den tredje quartern var Köpings. Martin Pahlmblad satte visserligen sin fjärde trea, men det kom många missade skott när det heller inte fanns någon som kunde ta retur. Köping gjorde under en period 10-0 och coach Degernäs tvingades ta time-out. Köping var också ikapp i slutminuterna. Martin satte sin femte, men Gustav Hansson satte en trea för Köping och utjämnade. Till slut kunde Viktor Gaddefors sätta två straffkast till ledning 63-61, men Köping vann perioden med 27-19. Inga poäng från Anton Gaddefors händer i tredje. 
 

Anton Gaddefors öppnade med ett straffkast, men tryckte sen bort Jonah Matthews till en säker lay-up och nu började skotten utifrån gå i igen.  Men - både Radosavljevic och Barkelund fick sina fjärde foul. Bröderna Gaddefors hade stor del i SBBK ryck, som till sist gav en klar seger, både i q4 och i matchen. Q4 vanns med 33-19. 
 
SBBK sköt 48% mot 42 och hade 17 treor mot 11. Men returerna vann Köping med 41-38. Straffskyttet var på nytt skralt med 15 av 27. 
 
 
Slutresultat: 
SBBK-Köping 96-80 
(24-14, 20-20, 18-27, 33-19) 
 
 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 32, Viktor Gaddefors 29, Martin Pahlmblad 15, Lazar Radosavljevic 10. Trevin Parks 9. 
 
Poäng Köping: 
Craig Victor II 18, Niklas Larsson 13, Jonah Matthews 11, Alexander Larsson 9, Gustav Hansson 9, CJ Jackson 8, Ernests Kalve 6, Mourwell Mourwel 3 och Michiel Petersen 2.  
 
 
Text: Kenneth Range  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget