Ny utmaning väntar i Nässjö efter gårdagens vinst mot Norrköping

Torsdag 3 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon fredag är det dags för ännu en tuff bortamatch igen för SBBK, den här gången mot Nässjö Basket, bara två dagar efter den knappa men imponerande vinsten mot Norrköping Dolphins (93-92). Nässjö är placerat på femte plats och jagar poäng för att komma ikapp fyran SBBK, medan SBBK i sin tur känner vittring av BC Luleås tredjeplats, till vilken endast två poäng skiljer.

SBBK:s prestation mot serieledaren i går kan inte beskrivas på annat sätt än som en kämpainsats. De tre tidigare mötena lagen emellan hade slutat med vinst för Norrköping, dessutom med god marginal. Till det kan läggas att Norrköping dittills hade vunnit hela 16 matcher i rad.    

– Jag visste inte att de hade en winning streak på 16… Jag har mött dem två gånger och de slog oss ganska stort. Jag visste att det skulle bli tufft att komma hit, det är ett bra lag, de är välcoachade. Vi måste bara bygga från det här, vi har några matcher kvar och sen göra oss redo för slutspelet. Jag vill bara att vi som lag spelar så bra vi kan, jag vill vinna varje match vi kan, jag vill att vi är med och konkurrerar om vinst varje match, sade James Herman Freeman III, som bidrog med hela 36 poäng, sex returer, sju assists och två steals, i intervjun med SBL play efter matchen.

Visserligen saknade Norrköping Adam Ramstedt och Felix Terins, men gästerna hade inte bättre förutsättningar i och med att Jonathan Person, Dino Pita, William Kermoury och Anton Gaddefors alla var borta.

– Det är självklart att det känns att vi saknar fyra väldigt kompetenta spelare. Tyvärr är ju Jonte borta en längre tid och det lider jag verkligen med grabben och det är jättesynd och jag hoppas verkligen han kryar på sig. De andra tre är lite dag för dag, det är nära slutspel och vi kan inte riskera nånting med de spelarna, sade SBBK:s head coach Ludwig Degernäs i intervjun med SBL Play.  

I morgon väntar Nässjö på bortaplan. Tongivande spelare i Nässjö är framför allt Keenan Gumbs, Dartaye Ruffin, Craig Lesence, Abdou Medjedoub, Jordan Peltier och Daniel Hansson. SBBK och Nässjö har mötts två gånger tidigare under säsongen och vunnit en match var. Ytterligare en grundseriematch lagen emellan återstår sedan i Täljehallen den 15 mars och i och med konkurrensen om tabellplaceringen är den inbördes statistiken extra viktig.

Matchen börjar 19:04 och kan hyras på: Nässjö Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget