Ny logotyp för Södertälje Basketbollklubb

Måndag 6 juli 2020

Glöm Kings och Telge – här är basketlagens nya namn: ”Det enar alla”

Det har viskats om ett namnbyte i Södertäljes basketkretsar. Och på söndagen togs beslutet att SBBK samlar alla sina lag under samma namn. Det bekräftar Johan Strömwall, SBBK:s klubbdirektör, för LT-sporten.

– Det blir en större sammanhållning inom klubben, säger han. 

Basketklubben är verksam inom både herr-, dam- och ungdomsbasketen. Även fast lagen representerar samma förening har lagen gått under olika namn. 

Det blir det nu ändring på. Under söndagseftermiddagen samlades klubbens styrelse för att besluta om att ett namnbyte ska genomföras. 

Och efter en enhällig styrelse är nu Södertälje Kings, Telge Basket, SBBK Dam och Tälje Knights snart ett minne blott. 

I augusti kommer de istället gå under det gemensamma namnet SBBK, Södertälje Basketbollklubb. Det berättar Johan Strömwall till LT-sporten. 

– Det enar alla under samma namn och blir en större sammanhållning inom klubben. Även mellan ungdomsverksamheten och A-lagen, säger han. 

– Nu kan våra ungdomsspelare lättare identifiera sig med spelarna i seniorlagen. 

Johan Strömwall anställdes som ny klubbdirektör för SBBK vid årsskiftet och har drivit frågan om namnbytet sedan dess. 

– Det var något jag reagerade på när jag fick det här uppdraget. En klubb med flera olika namn och sex olika logotyper, det blir väldigt olyckligt när det gäller profilering och försäljning av souvernier, säger han. 

– Vi är Södertäljes största idrottsförening men vi syns alldeles för lite. Detta är viktigt för oss för att synas mer och även för sponsorer som vill synas tillsammans med oss.

Processen har pågått sedan februari. Då tog basketklubben de första stegen genom en varumärkesanalys för att se vad som är starkast förknippat med SBBK. 

– Vi tillsatte en arbetsgrupp med folk från branschen för att se vad som redan är inarbetat. Det som var överlägset är gröna och vita (färgen på klubbens matchställ) och SBBK. När vi fick den informationen kunde vi gå vidare på det spåret och börja jobba med den nya logotypen, berättar Strömwall. 

Klubbens lag har även definierats av olika emblem. Men i och med namnbytet kommer samtliga lag synas under samma logga. Den har funnits klar i cirka fem veckor, och blir nu officiell i och med namnbytet. 

– Det har funnits några förslag på olika loggor sedan ett par månader tillbaka. Vi beslutade oss för denna igår. Med en enad logga kommer vi att synas på ett bättre sätt, säger Strömwall.

 

Läs mer i nedan två texter på LT:s hemsida (båda artiklarna låses efter kl. 19:00): 

 

https://www.lt.se/artikel/glom-kings-och-telge-har-ar-basketlagens-nya-namn-det-enar-alla 

Av William Sjögren

 

https://www.lt.se/artikel/sjolin-symboliskt-beslut-av-sbbk-som-var-pa-tiden 

Av Jacob Sjölin

 

Relaterade nyheter

 • Skalhuset.se

  Skrivet 2022-09-13

  SBBK kan stolt meddela att Skalhuset.se har förlängt sitt partnerskap med klubben som officiell partner.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK golfen i Trosa är avgjord.

  Skrivet 2022-09-12

  I blåsigt men vackert väder avgjordes i fredags SBBK golfen på Trosa golfklubb. Över 30 spelare och sponsorer tillsammans med en del andra SBBK:are hade en mycket trevlig dag.

  Läs mer
 • SBBK Golfen 2022

  Skrivet 2022-08-23

  Nu är det hög tid att anmäla sig till SBBK-golfen den 9:e september om du inte redan gjort det!! Deadline för anmälan är den 26:e augusti!

  Läs mer
SBBK