Ny klubbdirektör klar för SBBK!

Fredag 29 november 2019

Johan Strömwall, ny klubbdirektör i SBBK 
Foto: LT
Johan Strömwall, ny klubbdirektör i SBBK Foto: LT
Johan Strömwall har en gedigen idrottsbakgrund men också bred erfarenhet från företagande. Johan är uppvuxen i Luleås basketnäste Gammelstad där han också en gång i tiden spelade basket. Idrottskarriären vände dock snabbt över till ishockey där han har imponerande nationella och internationella meriter, bl.a. VM-silver med Tre Kronor 1990 och SM-guld 1996 med Luleå hockey.
 
Efter den aktiva karriären fortsatte Johan inom hockeyn och var bl.a. mellan 2003-2005 klubbdirektör för Luleå Hockey och senare blev han även känd för Södertäljepubliken som huvudtränare för SSK mellan 2011-2013. Däremellan han Johan också med flera internationella tränaruppdrag i både Italien och Österrike.
Johan Strömwall startade redan 1988 ett företag som han var engagerad i fram till 2000 och har efter idrottskarriären arbetat både med affärsutveckling och som företagsledare.
 
- ”Vi är väldigt glada att vi har kunnat locka Johan till SBBK. Hans gedigna erfarenhet både som aktiv, tränare och klubbdirektör i klubbar på elitnivå men också med stor ungdomsverksamhet, kombinerat med erfarenheten från att driva företag, gör honom otroligt bra efterträdare till Robban Andersson.
Med den här rekryteringen har vi fått en kraft som kan lyfta klubben ytterligare en nivå” säger Anders Nielsen ordförande i SBBK.
 
- Jag känner mig oerhört glad och ödmjuk inför möjligheten att komma tillbaka till idrottsvärlden som klubbdirektör för SBBK. Jag tror min erfarenhet från idrott på internationell nivå kan tillföra klubben en del nya tankar också för att jag kommer från en annan sport. Jag drivs verkligen av att motivera och leda duktiga människor, säger Johan Strömwall.
 
För mer information:
Anders Nielsen ordförande SBBK 070-778 98 82.
Johan Strömwall 070-767 77 94.

Relaterade nyheter

 • Årets SBBK:are 2021; Andjelko Ilic

  Skrivet 2021-10-05

  Sedan klubbens 10-årsjubileum 1978 har Årets SBBK:are delats ut till någon (eller några) personer som har gjort stora och viktiga insatser för SBBK.

  Läs mer
 • Lugnt Årsmöte i SBBK

  Skrivet 2021-09-29

  Under tisdagskvällen hölls SBBK:s årsmöte i Täljehallen, inför runt 30-talet medlemmar. Ordförande för mötet var Boel Godner, som med van hand lotsade mötet genom agendan.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK-golfen

  Skrivet 2021-09-08

  Årets SBBK-golf gick av stapeln på Kallfors golfbana i fredags. Som tidigare år var deltagarantalet cirka 30 spelare och det sammanfattade betyget från dem blev väldigt gott.

  Läs mer
SBBK