Äntligen match för damerna

Fredag 4 februari 2022

Efter att ett par matcher har skjutits upp är det äntligen dags för damlaget att spela match på nytt. Den senaste matchen slutade med en viktig vinst på bortaplan mot Mark (den 16 januari).

 

På lördag väntar lokalderby mot Alvik som den förra säsongen snubblade på målsnöret i finalserien mot Luleå. Denna säsong har bortalaget inte lyckades prestera på samma nivå som under förra säsongen och ligger för närvarande på 7:e plats med åtta segrar på sexton matcher.

För övrigt ser det ut att kunna bli ett riktigt getingbo kring slutspels- och nedflyttningsstreck.  I nuläget slåss sex –sju lag om de tre sista slutspelsplatserna om nu inte även SBBK kan få ett jättelyft i slutet av serien!

 

Alvik har som sagt inte haft en lika stark säsong som denna förra säsongen och mycket kan säkert tillskrivas förlusten av Klara Lundqvist som idag gör debut för hemmalaget. Välkommen åter, Klara!

Att Klara valde SBBK före moderklubben Alvik ger en extra krydda till matchen! Räkna med att Alvik kommer att vara heltaggat!

 

Hemmalaget har försatt sig i ett besvärligt tabelläge och ligger fortfarande sist i tabellen – och det första målet måste bli att placera sig över nedflyttningsstrecket. Kvalitet finns i laget och med tillskottet av Klara Lundqvist finns alla chanser att laget kommer att kunna rada upp vinster i slutet av säsongen.

 

Notera den något ovanliga matchtiden: 1300.

Skälet till denna matchstart är att det även skall spelas en elitseriematch i volleyboll på lördag i Täljehallen.

 

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget