Nästa bortamatch på ”Öjn"

Lördag 13 februari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Efter förlusten uppe i Umeå i onsdags reser SBBK till Gotland i morgon söndag för att möta Visby Ladies. Visby har inte spelat sedan den 22 januari, då det blev förlust mot Luleå Basket med 24 poäng.  I lagens förra möte i december vann SBBK med åtta poäng. 

A3 vann relativt stort i onsdags (83-67) vilket inte gör SBBK:s prestation i inledningen av matchen rättvisa och det tycker headcoach Joakim Lantto är viktigt att ta med sig framöver:

– Jag tycker att första tretton minuterna är vår bästa överlag prestation hittills, där vi defensivt och offensivt håller ihop det väldigt bra. Det är det vi ska försöka bygga vidare på.

Han berättar att det blev buss till och från Umeå, men att det till matchen i Visby blir flyg. Flygresan hem sker på måndag morgon eftersom det bara går ett per dag. Visby ligger placerat på tionde plats i tabellen, under slutspelsstrecket, och är i behov av några vinster för att kunna närma sig nian Wetterbygden Basket och åttan Uppsala Basket som båda har ett par fler poäng.

– De har en stor, tung pjäs i Jessica Kelliher. Utöver det sen så har de två attackvilliga guards i form av Ace (A’lexus) Harrison och Jaydee Christopher. De försöker spela väldigt snabbt, aggressivt, attackera mycket, det är lite det de lever på och det de gör, säger Lantto.

SBBK fick klara sig utan Sofia Hägg senast eftersom hon har dragit på sig en fotskada och han berättar att det är ovisst när hon kommer tillbaka. Däremot är Mikaela Gustafsson tillbaka sedan några matcher och närmar sig successivt formen.  

– Hon håller fortfarande på att hitta tillbaka till rytmen i spelet, hon har ju varit borta i nästan ett och ett halvt år, inte riktigt; fjorton femton månader. Det kommer ta lite tid för henne att hitta tillbaka till rytmen och de sakerna. Men än så länge stabila insatser, säger han och fortsätter om vad som blir viktigt mot Visby:

– Vi behöver framför allt fokusera på det defensiva, att vi tar bort insidespelet och skyddar korgen på ett bra sätt. De är bra på att ta offensiva returer och det behöver vi kontrollera. Och sen offensivt behöver vi fortsätta hitta vårt flyt i anfallet och ge varandra bra möjligheter att göra poäng framåt.

Matchen börjar klockan 16 i morgon och kan ses på: Visby Basketbollklubb - Södertälje Basketbollklubb - Visby Ladies Damer (solidsport.com)


Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget