Nässjö kommer till Täljehallen

Måndag 14 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Ny vecka innebär nya matcher för både SBBK och Nässjö Basket, som båda har två matcher kvar i grundserien och den första mot varandra i Täljehallen i morgon. SBBK säkrade topp 4-placeringen i och med segern mot Jämtland Basket i lördags och har fortfarande möjlighet att ta sig förbi just trean Jämtland. Nässjö har fullt upp med att hålla undan för Borås Basket, som har två poäng färre. 

SBBK:s vinst i Östersund i lördags innebär att laget kommer att inleda slutspelet med hemmaplansfördel. Jämtland kontrollerade matchens första halva och ledde som mest med 19 poäng, men efter halvtid lyckades gästerna förändra matchbilden och vinna med nio poäng. Det är imponerande med tanke på att SBBK:s laguppställning bestod av endast åtta spelare, dessutom mot ett topplag som Jämtland. 

Nässjö mötte senast Fryshuset Basket och vann relativt enkelt som sig bör, trots att lagkaptenen Dartaye Ruffin saknades. Förutom Ruffin var Nässjös poängprotokoll representativt för lagets tongivande spelare: Wesley Alcegaire, Abdou Medjedoub, Keenan Gumbs, Jordan Peltier och Craig Lecesne scorade alla tvåsiffrigt. 

I SBBK:s och Nässjös tidigare möten har Nässjö dragit det längsta strået i två av tre matcher, dessutom de två senaste. SBBK visar å sin sida upp fin form och karaktär, särskilt med tanke på sin begränsade trupp, så ett spännande möte är att vänta. 

Uppkast 19:04 i Täljehallen i morgon tisdag 15 mars. Matchen kan också ses på: https://www.sblplay.se/livestream/s-livesandning-mellan-sodertalje-bbk-och-nassjo-basket-r5nyul

Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget