Månadens ledare december: Teresa Garheden

Torsdag 31 december 2020

SBBK är en totalklubb med en stark elitsida men även med en stor och bred barn- och ungdomsverksamhet. Det hade inte varit möjligt utan kompetenta och engagerade ledare. För att uppmärksamma dessa fantastiska individer utser vi varje månad en månadens ledare. Decembers månads ledare är Teresa Garheden.

 

Hallå där Hallå där Teresa Garheden månadens ledare i SBBK! Hur känns det att blivit månadens ledare?

– Det känns väldigt rolig, säger Teresa Garheden.

 

Hur kommer det sig att du är ledare i SBBK?

– Min son började spela basket och då behövde de en tränare. Jag hade inte erfarenhet från att vara basketledare innan men har varit ledare i andra idrotter så jag hoppade på. Jag har fått lära mig basketdelen, men när de är små är ledarskapet och att det har skoj det viktigaste, säger hon.

 

Du är engagerade i flera lag hur kommer det sig?

– För att jag hade lite timmar över och det behövdes ledare, men framför allt tycker jag det är riktigt kul.

 

Vad skulle du ge för tips till någon är ny som ledare?

– Det viktigaste är att man själv tycker det är kul, då smittar det av sig. Jag tycker verkligen det är kul att få lära andra. Sen ska man vilja lära sig själv också för det att utvecklas själv är en av de bästa sakerna med att vara ledare. Viktigt också att man får alla spelare att känna någon ser dem, säger Teresa Garheden och fortsätter:

 

– Man behöver inte kunna allt direkt, man kan alltid be om hjälp. I SBBK finns många ledare med stor erfarenhet som man kan fråga. Med det sagt tror jag man ska vara sig själv och inte kopiera någon annan rakt av utan ta det bästa från flera.

 

Du tränar även SBBK:s lag för spelare med intellektuell funktionsnedsättning, hur är det?

– Finns ju inget bättre än att se glädjen hos spelarna, man blir så glad av dem. Man behöver ha mycket tålamod och ha nära till barnasinnet. Du behöver kunna förklara samma sak på 20 olika sätt och mer individuellt utforma övningarna. Det är något jag tar med mig även till när jag är ledare för de övriga lagen.

 


Teresa Garheden (i rosa tröja) under en träning med SBBK Special Olympic.

 

Motivering Månadens ledare december 2020

Teresa inledde sitt engagemang som ledare i SBBK i samband med att hennes son började spela i ett av föreningens Easy Basketlag, SBBK Wolves.

SBBK vill lyfta fram det arbete och engagemang som Teresa har i samtliga tränaruppdrag men specifikt för arbetet hon tidigare gjort tillsammans med Andreas Enberg och nu och gör för barnen och ungdomarna i våra special Olympic grupper.

Teresa brinner för att barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättning, Downs Syndrom och NPF-diagnoser ska känna sig välkomna in i idrotten.

Väl på träningen varvas övningar och nya utmaningar med mycket skratt och positiv feedback till deltagarna!

Teresa har från tidigare uppdrag på Simmargården och i SSS i Södertälje mycket erfarenhet och kunskap med sig, som nu kommer SBBK och Teresas träningsgrupper till gagn.

Teresa har under åren även varit en regelbunden deltagare på våra interna utbildningar och RFSISU-utbildningar som arrangeras i Södertälje. Under hösten har hon även gått sin första stegutbildning inom basketbollförbundet.

Säsongen 2020-21 är Teresa aktiv som tränare för Wolves P11/12, Wolves P13 samt SBBKs Special Olympic grupper i Fornbacken och i Täljegymnasiet.

Stort grattis och tack för ditt engagemang Teresa!

 


Varför har ni infört månadens ledare?

– Det är med ledarna vi bygger SBBK, de är kärnan för att kunna ha en bra verksamhet. Vi har inlett en satsning på våra ledare med flera insatser och en del i det är att uppmärksamma de ledare vi har i klubben. Självklart är alla ledare viktiga, men det här blir ett sätt att kunna uppmärksamma personer som kanske inte alltid syns i våra digitala kanaler men som gör ett väldigt bra jobb ute i verksamheten. Med det visar vi också upp vår bredd i vår verksamhet, säger Alexander Wikner Nordberg, SBBKs Sportchef Barn och Ungdom. 

Hur väljer ni vem som blir månadens ledare?

–  Vi vill lyfta fram de som lever efter föreningens värderingar. Som bidrar till gemenskapen, det vi brukar kalla för SBBK Family. Där förutom gemenskapen även trygghet och glädje står i fokus. En person som naturligt bottnar i SBBK:s värdegrund helt enkelt. Dessutom ska personen vara nyfiken för att ta till sig ny kunskap och utveckla sig själv och då också oss som förening, säger Alexander Wikner Nordberg. 

Södertälje Basketbollklubbs värdegrund

Tillsammans - Vi gör resan tillsammans

Glädje - Vi tror på att glädjen är grunden till idrotten

Trygghet - Vi växer när vi är trygga och vågar

Drivkraft - Vi går från tanke till handling varje dag

Kvalité - Vi skapar tillsammans en förening med kvalité. 

Tidigare månadens ledare:

Månadens ledare november: Mikael Wahlstedt 


Rikard Aspegren 

 

Relaterade nyheter

Breddverksamheten