Luleå back-to-back

Lördag 16 januari 2021

Foto: Snapshotmedia
Foto: Snapshotmedia

I fredags var SBBK:s herrlag tillbaka på planen igen efter att inte ha spelat match sedan den 30 november. Det blev seger mot BC Luleå. Men inte ens två dygn senare är det dags igen för match och även den här gången är det Luleå som kommer stå för motståndet.

 

Efter misstänkt smittspridning i SBBK:s herrlagtrupp samt att två personer testade positivt för corona pausades basketverksamheten helt under över en veckas tid. Det resulterade i att de två första matcherna i januari fick skjutas på framtiden. Det fanns såklart en oro att SBBK:s fina form innan årsskiftet skulle rubbas men när SBBK var tillbaka på planen igen i fredags mot Luleå. Men SBBK stod återigen för en stabil insats, då fick de ändå klarar sig utan SBBK:s amerikanska guard Trevin Parks som fortsatt är i karantän. I Trevin Parks frånvaro klev SBBK:s lagkapten Martin Pahlmblad fram och såg med sina 21 poäng till att SBBK kunde vinna mot Luleå.

 

Se höjdpunkterna från fredagens match i spelaren nedan.

 

 

– Martin har haft en bra vecka och i en ovan roll går han in och presterar och tar utmaningen att spela point-guard, det är starkt, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

Men enligt coach Degernäs var det framför allt i försvaret som SBBK vann fredagens match.

 

– Vårt lagdefence klickar bra igen och jag tycker att det maler ner dem. De såg trötta ut till slut och det tycker jag inte att vi gjorde. Hur vi spelar i 40 minuter gav den här vinsten, säger coach Ludwig Degernäs.

 

När Martin Pahlmblad själv får frågan om sin insats väljer han dock istället att lyfta Samuel Berklelund.

 

– Man får inte glömma bort en spelare som "Samme" som är otroligt viktig för oss. Han tar viktiga returer och lösa bollar, sådant som inte är så glamouröst och som kanske heller inte uppfattas av publiken, säger Martin Pahlmblad till LT

 

På söndag eftermiddag är det dags igen för match mot BC Luleå. Då måste SBBK också stoppa Luleås Touré Murry som i fredags var tillbaka på planen efter att ha missat matchen innan på grund av skada. Den förra NBA-spelaren (han spelade säsongen 2013-14 med New York Knicks) var fredagens matchs bästa poängplockare med 28 poäng.

 

 – Han är jätteduktig, men vi lät honom också ta skott som vi vill att han tar. Missar han dessa skott sugs luften ur deras lag en aning... Men ah, 28 poäng är mycket och vi kan inte låta honom göra så många på söndag igen, säger Martin Pahlmblad till LT.

 

För att SBBK ska kunna vinna den nionde matchen i rad handlar det enligt coach Degernäs mycket att kunna behålla fokus.

 

 – Det stora nu är att bibehålla fokus. När det är så kort tid kan man inte ändra så mycket, det är några detaljer defensivt och offensivt, säger Degernäs.

 

Läget i laget: Med undantag från Trevin Parks, som fortfarande saknas på grund corona, ställer SBBK upp med fullt manskap. 

 

 

Uppkast fredag 17 januari 16.04 i Täljehallen.

>>> Du kan stötta SBBK i samband med matchen och köpa en fiktiv så kallad soffbiljett. 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget