Lazar Radosavljevic förlänger med SBBK

Fredag 9 juli 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

SBBK fortsätter att bygga truppen inför kommande säsong. Nu är det klart att den 204 centimeter långa forwarden Lazar Radosavljevic har skrivit på för två nya säsonger med SBBK.

 

Lazar Radosavljevic som från början är från Serbien har spelat i en rad olika klubbar ute i Europa. Redan säsongen 2016-2017 spelade han för SBBK. Efter en säsong med AIK i Superettan följt av en säsong med Djurgården i SBL återvände han förra säsongen till SBBK. Under den gångna säsongen spelade han 44 av 45 matcher och snittade 10,7 poäng, 4,7 returer och 2,7 assist på drygt 30 minuter per match.

 

– Skönt att Lazar fortsätter. Han är en fantastisk lagspelare som man vet alltid kommer kämpa för laget. Han är hungrig och vill vinna matcher för SBBK. Man kan använda honom på flera positioner och han kan vara ett hot på många sätt offensivt. Han är en viktig byggsten i pusslet inför kommande säsong. Han var väldigt viktig för oss under förra säsongen och han kommer ha en stor roll även kommande säsong, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

Enligt coach Ludwig Degernäs förhandlar de just nu med flera spelare, som förhoppningsvis kan bli klara inom kort. 

 

– De som känner mig vet att jag gillar kontinuitet och jobba med bra människor över tid. Vi förhandlar just med flera av de spelarna som var med förra säsongen, men vi kollar också på vilka vi kan addera, målet är ha ett bredare lag kommande säsong, säger Degernäs.

 

Lazar Radosavljevic  

Längd: 204 cm
Position: Forward
Ålder: 30 (1991) 
Landslag: U16, U18 och U20 med det Serbiska landslaget

Matcher i SBL: 100 (varav 71 med SBBK)

Klara spelare inför kommande säsong:

Lazar Radosavljevic
Martin Pahlmblad
William Kermoury 


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget