Lars Broander ny hedersmedlem i SBBK!

Fredag 7 maj 2021

SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall och styrelseledamoten Gabriel Wallin tillsammans med Lars Broander. Foto: Snapshot Media
SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall och styrelseledamoten Gabriel Wallin tillsammans med Lars Broander. Foto: Snapshot Media

I samband med gårdagens semifinal i SBL herr utsågs SBBK:s tidigare ordförande Lars ”Lasse” Broander till hedersmedlem i SBBK.

Södertälje Basketbollklubb är en klubb som funnits i över 50 år, och under årens lopp är det många som har gjort fantastiska insatser för klubben. En av dem som varit med längst under klubbens historia och som än idag har ett stort SBBK-hjärta är Lars Broander. Han var med och gjorde SBBK till en storklubb och under hans år som ordförande tog klubben nio SM-guld.

SBBK utnämnde under gårdagen den nyss fyllda 90-åringen Lasse Broander till hedersmedlem i SBBK, som andra person i klubbens historia, efter Benny Johansson, med följande motivering:

” Vi vill utnämna dig Lasse Broander till hedersmedlem i SBBK. Från SBBK:s sida vill vi tacka dig Lasse för ditt enorma arbete och engagemang för klubben både under dina år som ordförande åren 1978–1986, samt alla andra insatser du gjort genom åren, som varit helt ovärderliga.”

Lasse Broander tillsammans med sin dotter Mia Olsson Broander som tidigare varit framgångsrik spelare i SBBK:s damlag. Foto: Snapshot Media.

– Jag är förvånad och glad. Det här var inget jag hade förväntat mig, det var en stor överraskning, ja något rent fantastiskt, sa Lasse Broander till LT.se om att han blvit hedersmedlem. 

I spelaren nedan kan du lyssna på en intervju med Lasse Broander.

Relaterade nyheter

 • Årets SBBK:are 2021; Andjelko Ilic

  Skrivet 2021-10-05

  Sedan klubbens 10-årsjubileum 1978 har Årets SBBK:are delats ut till någon (eller några) personer som har gjort stora och viktiga insatser för SBBK.

  Läs mer
 • Lugnt Årsmöte i SBBK

  Skrivet 2021-09-29

  Under tisdagskvällen hölls SBBK:s årsmöte i Täljehallen, inför runt 30-talet medlemmar. Ordförande för mötet var Boel Godner, som med van hand lotsade mötet genom agendan.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK-golfen

  Skrivet 2021-09-08

  Årets SBBK-golf gick av stapeln på Kallfors golfbana i fredags. Som tidigare år var deltagarantalet cirka 30 spelare och det sammanfattade betyget från dem blev väldigt gott.

  Läs mer
SBBK