Lars Broander ny hedersmedlem i SBBK!

Fredag 7 maj 2021

SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall och styrelseledamoten Gabriel Wallin tillsammans med Lars Broander. Foto: Snapshot Media
SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall och styrelseledamoten Gabriel Wallin tillsammans med Lars Broander. Foto: Snapshot Media

I samband med gårdagens semifinal i SBL herr utsågs SBBK:s tidigare ordförande Lars ”Lasse” Broander till hedersmedlem i SBBK.

Södertälje Basketbollklubb är en klubb som funnits i över 50 år, och under årens lopp är det många som har gjort fantastiska insatser för klubben. En av dem som varit med längst under klubbens historia och som än idag har ett stort SBBK-hjärta är Lars Broander. Han var med och gjorde SBBK till en storklubb och under hans år som ordförande tog klubben nio SM-guld.

SBBK utnämnde under gårdagen den nyss fyllda 90-åringen Lasse Broander till hedersmedlem i SBBK, som andra person i klubbens historia, efter Benny Johansson, med följande motivering:

” Vi vill utnämna dig Lasse Broander till hedersmedlem i SBBK. Från SBBK:s sida vill vi tacka dig Lasse för ditt enorma arbete och engagemang för klubben både under dina år som ordförande åren 1978–1986, samt alla andra insatser du gjort genom åren, som varit helt ovärderliga.”

Lasse Broander tillsammans med sin dotter Mia Olsson Broander som tidigare varit framgångsrik spelare i SBBK:s damlag. Foto: Snapshot Media.

– Jag är förvånad och glad. Det här var inget jag hade förväntat mig, det var en stor överraskning, ja något rent fantastiskt, sa Lasse Broander till LT.se om att han blvit hedersmedlem. 

I spelaren nedan kan du lyssna på en intervju med Lasse Broander.

Relaterade nyheter

 • Skalhuset.se

  Skrivet 2022-09-13

  SBBK kan stolt meddela att Skalhuset.se har förlängt sitt partnerskap med klubben som officiell partner.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK golfen i Trosa är avgjord.

  Skrivet 2022-09-12

  I blåsigt men vackert väder avgjordes i fredags SBBK golfen på Trosa golfklubb. Över 30 spelare och sponsorer tillsammans med en del andra SBBK:are hade en mycket trevlig dag.

  Läs mer
 • SBBK Golfen 2022

  Skrivet 2022-08-23

  Nu är det hög tid att anmäla sig till SBBK-golfen den 9:e september om du inte redan gjort det!! Deadline för anmälan är den 26:e augusti!

  Läs mer
SBBK