Landslagsaktuella Amanda Kantzy klar för SBBK

Onsdag 19 augusti 2020

Det är med stor glädje SBBK kan knyta till sig 190cm långa Amanda Kantzy. Sedan fem år tillbaka har Kantzy spelat på college i en av de högre rankade konferenserna där hon snittade 8,2 poäng och 6,6 returer per match.

Kantzy ser fram emot ankomsten till Södertälje där hon redan imorgon torsdag ansluter till laget:

"Det ska bli väldigt kul att komma hem till Sverige och spela för SBBK. De erbjuder grymma träningsmöjligheter och en bra basketmiljö med en gedigen organisation. Man har fostrat många svenska spelare till en hög nivå och allt detta sammantaget är grunden till mitt beslut att spela i Södertälje. Jag ser fram emot att jobba med coachstaben och laget för att kunna ta mitt spel till nästa nivå efter fem år på college."

Coach Lantto har tidigare tränat Amanda och har följt henne de senaste säsongerna:

"Jag lärde känna Amanda tidigt under min tid i Alvik Basket. Sedan har hon tagit steg för steg i sin basketutveckling och under college tiden har hon utvecklats ytterligare som spelare vilket visade sig tydligt på den senaste landslagssamlingen här i Södertälje. Att hon väljer att skriva på för SBBK känns motiverande där våra träningsmöjligheter ska hjälpa henne att uppfylla ambitionen om spel utomlands."

Välkommen Amanda till SBBK-familjen!

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget