Kvartsfinaldags mot Nässjö

Tisdag 22 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon onsdag inleds kvartsfinalserien mellan SBBK och Nässjö Basket i Täljehallen. Efter vinsten mot BC Luleå i fredags säkrade SBBK tredjeplatsen medan Nässjö slutade sexa efter att inte ha lyckats ta sig förbi Borås Basket i tabellen.

– Jag tycker överlag så var det en bra match mot Luleå, det var lite upp och ner under matchen, men det är det alltid. Men jag tycker ändå hur vi avslutar matchen är jag väldigt nöjd med. Grabbarna visade stor rutin och kvalitet i slutet av matchen och stängde den. Det är viktigt inför slutspelet att vi visar att vi kan stänga matcher, säger SBBK:s headcoach Ludwig Degernäs och fortsätter:

– De som spelat har verkligen levererat ute på banan. Jag tycker mer och mer hittar vi våra roller. Jag tycker att nu har vi höjt oss ett steg, men vi behöver ett steg till för att utvecklas ännu mer, för att kunna vinna matcher i ett slutspel, så enkelt är det.

SBBK har haft en del skade- och sjukdomsproblem och sattes på prov i matchen mot Luleå när laguppställningen bestod av endast åtta spelare. Hur det blir inför morgondagen är (i skrivande stund) inte klart enligt Degernäs:

– Jonte (Person) är borta sen tidigare, William (Kermoury) är också borta, vi väntar på magnetröntgen på honom. Lazar (Radosavljevic) är ett frågetecken, vi ska testa honom på tisdag kväll dan innan match och se hur han reagerar och sen får vi ta beslut på matchdan på honom. Det är ett krånglande knä, han har fått ett nytt skydd och där hoppas jag och tror att det kan ge lite bättre avlastning. Lazar har kanske varit vår jämnaste spelare under hela säsongen, så man lider ju med honom att han inte kan spela nu. Så jag hoppas verkligen att han kan komma tillbaka och få vara med laget här under slutspelet.

Även Nässjö har haft sin beskärda del av frånvarande spelare. I den senaste matchen saknades både Keenan Gumbs och Jordan Peltier (Peltier skadades i den senaste matchen mot SBBK) och dessförinnan var det Dartaye Ruffin.

– Jag vet faktiskt inte status på deras spelare och det är egentligen ingenting jag försöker fokusera på nu. Jag vet att vi är 2-2 mot Nässjö under året, en väldigt tuff motståndare som slog ut Borås i kvarten förra året och som vi har stor respekt för. Det gäller att vi presterar och spelar bra basket under 40 minuter för att vinna nu på onsdag. Sen bäst av fem, det gäller att man gör sig redo för en lång kvartsfinalserie mot ett bra lag, säger Degernäs som har längtat efter den här tiden på året:  

– Det har varit en känsla i kroppen, kanske fem-sex omgångar kvar av grundserien att nu börjar det dra ihop sig. Vi som hållt på länge vet att det här är en höjdpunkt på säsongen helt klart. Vi ser fram emot det och går in i slutspelet med stor ödmjukhet, för vi vet att Nässjö är ett bra lag. Så att det gäller verkligen att vi presterar för att kunna vinna i en kvartsfinalserie mot dem.

– Jag hoppas verkligen att alla sluter upp nu här på onsdag och kommer till Täljehallen och supportar våra SBBK-grabbar här i första kvartsfinalmatchen, för vi behöver all support. Ett fullt Täljehallen är magiskt och när Täljehallen kokar ger det energi till spelare och oss coacher, så det är bara att hoppas på att så många som möjligt kommer nu här på onsdag.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher: H-B-H-B-H, med start i Täljehallen kl. 19:04 onsdag 23 mars. Matchen kan även ses på: Södertälje BBK - Nässjö Basket (sblplay.se)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget