Köping näst ut för SBBK

Torsdag 21 januari 2021

Foto: Snapshot Media
Foto: Snapshot Media

Matcherna duggar tätt för SBBK:s herrlag. Under fredagskvällen har det blivit dags för veckans andra match när Köping gästar Täljehallen.

 

SBBK fortsätter att vinna. I onsdags kom tionde raka segern när Borås Basket utmanövrerades med 97-73.

 

– Vi kändes väldigt stabila och grabbarna fortsätter spela bra försvar och har fint självförtroende där ute på banan. Vi håller dem på 30 poäng i första halvlek, det tycker jag visar på en styrka i vårt lagförsvar, att vi återigen håller ett lag under 80 poäng. Sen hade vi 24 assist och bara nio turnovers, det betyder att vi tar hand om bollen och spelar osjälviskt i anfall, det ska vi ta med oss, säger SBBK:s headcoach Ludwig Degernäs.

 

Läs även: Övertygande seger mot Borås och tionde raka

 

Köping har ett rutinerat lag med den amerikanska guarden Cleveland Alan Jackson Jr, eller C.J. Jackson som han också kallas för, i spetsen. Han snittar 17.5 poäng och 4.7 assist per match. Bakom CJ är det Craig Victor Il som gör flest av poängen i Köping, den 205 centimeter långa forwarden snittar 17.7 poäng och han är dessutom Köpings bästa returtagare med 7.0 returer per match.

 

– Köping har en väldigt bra och solid första-femma, men de har även spelare med erfarenhet som kommer från bänken, där har de kanske en djupare trupp än vad vi har. De bygger mycket av sitt spel på C.J. Jackson, som jag skulle säga är en av ligans bästa spelare, säger Degernäs.

 

I Köping hittar vi även skarpskytten Niklas Larsson som har gjort närmare 300 matcher i SBL och som finns med i förbundskapten Hugo Lopez bruttotrupp inför EM-kvalmatcherna mot Turkiet och Nederländerna i februari. En annan i Köping som är uttagen i landslaget bruttotrupp är Alexander Larsson. Han var skadad i inledningen av säsongen men har nu hunnit med sju matcher för Köping och den 207 centimeter långa centern snittar 9.6 poäng och 5.0 returer per match. Alexander Larsson har SBBK som moderklubb och förutom att spelat hela sin ungdom i SBBK har han även två säsonger i SBL med SBBK. En annan med SBBK-koppling i Köping är Michiel Petersen, som säsongerna 2015-2016 och 2016-2017 spelade för SBBK i SBL.

 

– Kul att Alexander är tillbaka, han är såklart viktig för dem. Men även Niklas Larsson, viktigt att han inte får ta öppna skott i transition. Det är också en av nycklarna för oss att hantera deras transition, att vi istället ska tvinga dem spela 5-5 mot oss. Köping är även väldigt bra på att ta offensiva returer och är starka under korgarna, så det blir viktigt för oss att den fighten, säger Degernäs.

 

Sedan SBBK mötte Köping senast har de värvat den amerikanska guarden Jonah Mathews. Han kommer direkt från spel på college, för University of South California. Han gjorde sin första match i Köpings förra match mot Norrköping. Det blev förlust för Köping, men Jonah Mathews stod för 25 poäng och 5 returer i premiären.

 

Läs även: Köping värvar amerikansk guard 

 

– Vad jag har sett av honom och från vår scouting så verkar han vara en väldigt kvalitativ spelare. Men för oss handlar det mycket om att lyckas ladda om och fokusera på vårt spel. Kommer vi redo och fokuserade och kontrollerar matchen som vi gjorde i söndagsmatchen mot BC Luleå och senast mot Borås då är jag trygg att vi har goda chanser att vinna mot Köping, säger Ludwig Degernäs.

 

Uppkast fredag 22 januari 19.04 i Täljehallen.

Tyvärr är det fortsatt maximalt åtta personer som tillåts i publiken.  

>>> Du kan stötta SBBK i samband med matchen och köpa en fiktiv så kallad soffbiljett. 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget