Kaptenen visar vägen - Matilda Claesson klar för två nya år med SBBK

Fredag 28 maj 2021

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström

Lagbygget inför säsongen 2021/22 har inletts. Först ut att skriva på är damlagets lagkapten Matilda Claesson, som skrivit på för två nya år med sin moderklubb.

Matilda Claesson var en av de mest tongivande spelarna i SBBK under den gångna säsongen. Hon spelade samtliga 24 matcher och snittade 12.9 poäng per match. En stor del av dessa poäng var trepoängare, det blev hela 68 stycken trepoängare under säsongen från Claesson, vilket var näst bäst av alla i SBL. Endast Luleås Margaret Lucas satte fler poäng från trepoängslinjen.

 – Matilda Claesson är vår lagkapten, en riktig SBBK-kulturbärare. Hon är en atletisk och modern spelare med en vass bössa. Men minst lika viktigt är hennes personliga egenskaper. Hon en vinnarskalle med en mentalitet som smittar av sig på hela laget, både på och utanför planen, säger Johan Strömwall, Klubbdirektör i SBBK och fortsätter:

 – Dessutom vill vi ha en ökad kontinuitet i laget, och det är därför glädjande att vi är överens om 2 år. Matilda är en viktig del i vår framtida satsning på damlaget.

27:åriga Matilda Claesson har gjort nio säsonger och 198 matcher i SBL, varav 117 matcher för SBBK. Hon ligadebuterade redan som 16-åring och gjorde fem säsonger i ligan för SBBK (2010-2015) och under den perioden var hon med och tog två SM-guld. Säsongen 2015/16 gick hon till Norrköping och hann med tre säsonger för "delfinerna" innan hon lämnade för spel utomlands. Hon gjorde två säsonger i tyska högstaligan DBBL, först för Einracht Braunscheweig och sedan Herner TC innan hon förra säsongen vände hem till Södertälje. Hon har dessutom gjort 30 U-landskamper, 6 landskamper i Universiad-spel och en seniorlandskamp.

– Jag har ett stort SBBK-hjärta, trivs bra här och jag vill verkligen vara en del av klubbens och damlagets spännande resa framåt. SBBK som klubb är verkligen på gång, så det här känns jättebra, säger Matilda Claesson.

Matilda Claesson

Född: 1994

Längd: 170 cm 

Position: Shooting Guard

Moderklubb: Södertälje Basketbollklubb


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget