Kamp om tabellplacering i den sista grundseriematchen

Torsdag 17 mars 2022

Foto: Snapshotmedia
Foto: Snapshotmedia

Efter vinsten mot Nässjö Basket i tisdags är det nu dags för grundseriens sista match mellan SBBK och BC Luleå i Täljehallen i morgon kväll. En mer spännande avslutning kunde det inte bli, med tanke på att båda lagen har samma poäng och teoretiskt kan konkurrera med Jämtland Basket om andraplatsen.

 

SBBK har vunnit sina tre senaste matcher trots sjukdom och skador inom laget. Både Jonathan Person och William Kermoury saknades fortfarande mot Nässjö Basket i tisdags, däremot var Anton Gaddefors tillbaka. Gaddefors bidrog med 15 poäng under sina 16:18 minuter och sade efteråt:

 

 Det var skönt att spela match, jag har ju inte spelat på, jag vet inte hur många det är: två, tre veckor. Jag har knappt tränat heller, så det var riktigt skönt. Det känns bra just nu, vi får se när jag kommer till omklädningsrummet och andas ut, men det är nog inga problem. 

 

Comebacken gladde även SBBK:s head coach Ludwig Degernäs: 

 

 Kul att ha Anton tillbaka måste jag säga. Han har varit borta nu en månad och kommer in och spelar. Han är viktig för laget och gruppen här nu, det är en extra kropp som vi behöver.  

 

Degernäs var naturligtvis nöjd med vinsten mot Nässjö, men lyfte samtidigt några saker som måste förbättras: 

 

 Nässjö är ett av de mer svårslagna lagen, vi hade 1-2 mot dem innan matchen, så det var viktigt för oss att vinna här i dag. Sen så saknar de många spelare, så det kanske inte är en hundraprocentigt realistisk match, men jag är glad att vi vann, det är viktigt för vårt självförtroende och viktigt för vårt spel. 

 

 Våra första fem minutrar på banan är under all kritik, sen hittar vi lite mer flyt och försvarsspelet börjar klicka. Det jag inte är nöjd med är deras 18 offensiva returer, det är nånting vi måste ta hand om inför slutspelet. Vi vet, vi som har varit med i slutspel i så många år att det kommer komma ner till returtagning och stoppa sin gubbe en mot en. Om du gör det är du alltid med i alla matcher, plus lägg till att ta hand om bollen offensivt så har du chans att vinna varje match och det är saker vi måste göra i slutspelet. Luleå är ett farligt lag med många duktiga spelare, så det gäller att vara redo igen på fredag. 

 

Liksom SBBK uppvisar Luleå fin form just nu och har successivt avancerat i tabellen. Laget förlorade visserligen mot Köping Stars i måndags, men besegrade dessförinnan både Jämtland och Norrköping Dolphins. Med tanke på att matchen har direkt avgörande betydelse inför slutspelet har båda lagen allt att spela för. 

 

Uppkast 19:04 i Täljehallen fredag 18 mars. Matchen kan också ses på: https://www.sblplay.se/livestream/s-livesandning-mellan-sodertalje-bbk-och-bc-lulea-22485l


Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget