Julbrev från SBBK 2021

Torsdag 30 december 2021

Hej alla basketvänner!
 
Vi vill från SBBK:s sida passa på, samtidigt som vi önskar God Jul, att informera lite och även blicka framåt mot vad vi alla hoppas bättre tider, både för Sverige och världen i allmänhet och för vår basketverksamhet i synnerhet.
Under hösten har vi glädjande nog kunnat ha i princip normal drift för både Barn & Ungdomsidan och för Elitlagen. Vi har dessutom genomfört en fantastiskt lyckad Södertälje Open, och nu håller vi tummarna för att vår högkvalitativa turnering Scania Cup kan genomföras i påsk. Intresset är stort, hoppas att pandemin inte sätter stopp. 

Vi är stolta över hur alla ledare, funktionärer och spelare har hanterat pandemisituationen, vi har varit och är ett föredöme i Södertälje!
 
Vi är också tacksamma för hur våra samarbetspartners och sponsorer fortsatt att ställa upp, haft tålamod och visat positiv inställning, trots att det ibland varit svårt för oss att leverera vad vi utlovat, helt fantastiskt!
En mycket viktig del av vårt arbete på kansliet handlar om att ha kontroll över ekonomin. Vi har de två senaste boksluten visat upp ett minusresultat, men speciellt det senaste var med god kontroll och innehöll en rad ”gamla” surdegar, vilket gör att vi känner oss starka och rena när vi nu hunnit halvvägs in i en ny säsong. Vi måste, för att behålla elitlicenser, återställa det egna kapitalet, och så här långt ser det bra ut. De senaste veckornas pandemi- utveckling oroar oss dock, så vi håller tummarna för att det lättar igen i slutet av januari.
 
Vårt damelitlag har haft det jättetufft, och de behöver allt stöd de kan få andra halvan av säsongen. Vi har haft otur med två av importspelarna, och därefter har det varit mycket svårt att hitta duktiga ersättare. Det arbetet fortgår hela tiden, och vi hoppas kunna hitta ytterligare en stark poänggörare så snart det går.
Herrlaget har kommit igång bra efter en svacka då laget förlorade fyra raka matcher, och kan gå till julvila med tre fina vinster i bagaget. Nu har vi tyvärr lite Covid-19-smitta i laget, vilket stör bilden lite.
Glädjande nog har vår headcoach Ludwig Degernäs under hösten fått det hedersamma uppdraget att vara förbundskapten för det svenska basketlandslaget.
 
Både herr-och damligan är mycket jämna, vilket är kul för svensk basket. Vi går mot en sportsligt mycket spännande andra halva av säsongen, och vi hoppas så många som möjligt får komma och njuta av fin basket på plats i Täljehallen.

Barn & Ungdomsverksamheten
Vår barn och ungdomsverksamhet visar upp en fin tillväxt och vi är idag drygt 800 aktiva spelare fördelade på 48 olika lag och träningsgrupper i föreningen.
Vi har under hösten arrangerat tre mycket välbesökta och uppskattade spelomgångar för
våra yngre spelare födda 2014 – 2010. Till våren arrangerar vi ytterligare tre spelomgångar fyllda med mycket matcher och basketglädje.
För våra äldre ungdomar har hösten bl.a. inneburit spel i Ungdoms SM och det är glädjande att samtliga SBBK lag (FU15, PU15, FU16, PU16, DU17, HU17, DU19 och HU19) har kvalificerat sig för spel i omgång 3.
För att kontinuerligt utveckla verksamheten är stöttning och utbildning av såväl våra yngre som mer rutinerade tränare av stor vikt. Vi har hämtat kompetens från RF SISU Sörmland och Svenska Basketbollförbundet men även nyttjat den kompetens som finns i föreningen för vidareutveckling av våra 75 tränare.
Vi fortsätter även arbetet med att ta ett ökat samhällsansvar för att möta och aktivera barn i Södertälje, behovet är stort och här driver vi såväl egna verksamheter samt deltar i ett antal satsningar i kommunen, som syftar till att fler barn och unga ska få en meningsfull fritid. Det är glädjande att se att många av våra partners brinner för samma frågor och vill stötta och finnas med i ett utökat socialt engagemang för barn och ungdomar i Södertälje!
Ytterligare satsningar är ett Domarprojekt, som ska säkerställa återväxten även på detta område.
SBBK har sedan en tid en ny men välkänd medarbetare, Barney Almström, som är en
välkommen förstärkning på vår ungdomssida. Nu kan vi bli ännu aktivare
Något som vi vill få igång, med respekt för nuvarande restriktioner, är att få fler ungdomsspelare att besöka våra elitmatcher. 

Täljehallen är en fin mötesplats för hela SBBK!
Vår supportershop 68:an, och dess webshop ("shop.sbbk.se" - du hittar länk via hemsidan) blir mer och mer välbesökt. Det kommer löpande in nya, tuffa SBBK-produkter. Var med och profilera SBBK, och visa vem Du hejar på!
 
SBBK tackar härmed alla medarbetare, tränare och ideella funktionärer för ett fantastiskt arbete under hösten, och önskar alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
 
Johan Strömwall  
Klubbdirektör
 
Alexander Wikner
Sportchef Barn & Ungdom

Relaterade nyheter

 • Skalhuset.se

  Skrivet 2022-09-13

  SBBK kan stolt meddela att Skalhuset.se har förlängt sitt partnerskap med klubben som officiell partner.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK golfen i Trosa är avgjord.

  Skrivet 2022-09-12

  I blåsigt men vackert väder avgjordes i fredags SBBK golfen på Trosa golfklubb. Över 30 spelare och sponsorer tillsammans med en del andra SBBK:are hade en mycket trevlig dag.

  Läs mer
 • SBBK Golfen 2022

  Skrivet 2022-08-23

  Nu är det hög tid att anmäla sig till SBBK-golfen den 9:e september om du inte redan gjort det!! Deadline för anmälan är den 26:e augusti!

  Läs mer
SBBK