Intressant hemmamöte mot Nässjö

Måndag 11 oktober 2021

Herrlaget har inlett säsongen med att programenligt vinna mot Umeå och Fryshuset.

Men i tisdagens hemmamatch väntar tuffare motstånd då Nässjö gästar Täljehallen.

 

Nässjö har med hårt arbete lyckats etablera sig i den högsta serien och var fjolårets stora positiva överraskning då man gick till semifinal, där man blev utslagna av de blivande svenska mästarna från Norrköping.

Denna säsong har Nässjö varierat i prestation och står på en vinst efter fyra spelade matcher. Vinsten kom mot BC Luleå på bortaplan vilket visar att kvalitet finns i spelartruppen.

 

För hemmalaget gäller att fortsätta i vinnarspåret för att positionera sig toppen av tabellen. Senast lyckades man hålla Fryshuset på imponerande 51 poäng (36 insläppa poäng efter tre perioder) och kan laget prestera på den nivån defensivt även mot Nässjö har man goda möjligheter att addera ytterligare en vinst.

 

Coach Ludwig Degernäs inför matchen.

Vi ser fram emot en fysik batalj mot Nässjö! Coach Källman kommer alltid väl förberedd så det gäller för oss att komma till matchen med 100% fokus och intensitet.

Returtagningen kommer bli en nyckel då Nässjö har ett väldigt fysiskt lag med Ruffin i spetsen.  Nässjö har behållit en stor del av laget från förra säsongen ex. med deras duktiga amerikanska guard Gumbs och Craig samt adderat Daniel Hansson från Luleå.

Vi kommer till spel med fulltalig trupp. Viktigt för oss att fortsätta utveckla vårt lagspel och hitta våra roller i laget. Säsongen är fortfarande ung så gäller att bygga ”step by step”.

Det var superkul att se alla SBBK fans i Täljehallen mot Umeå så vi hoppas och tror att vi kommer att ha lika fint supporterstöd nu på tisdag!

 

Relaterade nyheter

 • SBBK vann jämn match

  Skrivet 2021-10-12

  Matchen mellan SBBK och Nässjö Basket blev jämn och poängfattig till följd av lagens intensiva försvar. Ett tag såg Nässjö ut att gå segrande ur striden, men när slutsignalen ljöd ...

  Läs mer
 • Seger i säsongens första hemmamatch

  Skrivet 2021-10-03

  Efter en jämn första halva av matchen mot Umeå BSKT i hemmapremiären övertog SBBK kontrollen under den andra delen och vann till sist med 91-80. Poängbäst blev Alexander Lindqvist, 26, ...

  Läs mer
 • Säsongspremiär hemma mot Umeå!

  Skrivet 2021-10-01

  Herrlaget spelar säsongens första match i Täljehallen nu på söndag den 3 okt kl. 1644!

  Läs mer
SBBK Herrlaget