Inför Jämtland - SBBK herr

Söndag 15 november 2020

Foto: Martin Tibblin
Foto: Martin Tibblin

I fredags stod SBBK för en stark insats på bortaplan mot Norrköping. Men SBBK hinner inte fira segern speciellt länge för redan på måndag kväll är det dags för match igen. Även den här gången på bortaplan när SBBK reser till Östersund för match mot Jämtland.

 

Efter att ha förlorat mot Borås var det ett taggat SBBK vi fick se mot Norrköping. Efter en riktigt stark andra period hade inte hemmalaget Norrköping något att sätta emot.

 

– Jag tycker att vi gjorde en solid insats från start till mål. Vi har pratat om team energy och det fanns där idag, sa SBBK:s coach Ludvig Degernäs, direkt efter matchen.
  

  

Läs mer: SBBK vann i Norrköping

 

Det är ett tätt spelschema för SBBK som redan under måndagskvällen ställs mot Jämtland Basket. Men speciellt orättvist är det inte eftersom även Jämtland spelade match i fredags. De förlorade med nio poäng på bortaplan mot Nässjö.

 

Jämtland har på coachsidan bytt en SBBK-profil mot en annan. Den här säsongen är det inte längre Torbjörn Gehrke som  leder Jämtland utan istället Adnan Chuk, som närmast kommer från det Schweiziska topplaget Geneve Lions.

 

Läs även: Svenska spelare ska bära Jämtland till framgång

 

– Jämtland är välcoachat med Adnan Chuck. Det är ett nytt lag som bara kommer växa mer och mer under säsongen. Tror det kommer bli en välspelad match med två lag som kommer göra många olika taktiska förändringar under matchen. Tror de laget som lyckas med de taktiska dragen kommer ha störst chans att vinna, säger Ludwig Degernäs.

 

Inte helt oväntat spelar Anes Zekovic den här säsongen med Jämtland. Den var nämligen Adnan som lockade Anes Zekovic från Uppsala till Norrköping inför säsongen 2018-2019, då Adnan Chuk coachade Norrköping. 25:åriga Anes Zekovic är även uttagen i 15-mannatruppen till herrlandslagets EM-kvalbubbla i Istanbul senare i november.

 

Förutom nämnda Anes Zekovic så är Pierre Hampton tillbaka i SBL efter fyra säsonger som utlandsproffs i England och Estland. 20-årige guarden Adam Johansson har också återvänt till SBL och sin moderklubben Jämtland Basket efter en säsong i norska högstaligan. Rutinen och kontinuiteten står R.T. Guinn för, 39-årige RT Guinn kliver in i sin tredje säsong med Jämtland Basket och sitt totalt 17:e år som proffs. I inledningen av säsongen har Jämtland haft hjälp av Charles Barton jr, men han har lämnat för spel i Estland. I Jämtland den här säsongen spelar även SBBK:aren Hampus Ramstedt som gör sin första sejour utanför SBBK i SBL. Men de som står för flest poäng och minuter i Jämtland är den amerikanska trion Cyril Langevine, Tavrion Dawson och Zachary Lewis.

 

– Returtagningen blir viktigt med tanke på att de har flera stora spelare med deras amerikanska spelare i spetsen. Sen kommer vi behöva spela med fart och speed i det offensiva spelet och fortsätta med bra bollrörelse, då kommer vi få övertag, säger Ludwig Degernäs.

 

Lyssna även på vad Jämtlands coach Adnan Chuk säger inför matchen i spelaren nedan.

 

 

När Jämtland och SBBK möts under försäsongen förlorade SBBK med 87-93 i en väldigt tuff och het match.

 

Uppkast 19.34 (!) måndag 16 november i Östersunds Sporthall.

Matchen kommer att sändas i SVT24, SVT Play och som vanligt på sblplay.se.


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget