Inför: Fryshuset - SBBK

Torsdag 17 december 2020

Foto: Martin Tibblin
Foto: Martin Tibblin

Dags för andra matchen den här veckan för SBBKs herrlag när nykomlingarna Fryshuset Basket väntar under fredagskvällen på bortaplan.

 

SBBK har vunnit fyra raka matcher och kommer från  en seger tidigare i veckan mot Nässjö Basket. Segern mot Nässjö innebar också att man klättrat uppåt i tabellen och SBBK ligger nu på en tredje plats, endast två poäng efter ettan Norrköping Dolphins.

 

– Skönt att ha fyra raka vinster. Under de senaste fyra matcherna har vi kanske inte storspelat i alla matcher men jag gillar inställningen hos grabbarna. Vi gör misstag, och vårt spel har gått upp och ner i matcherna, så är det i idrott, men det gäller att man hantera det på ett bra sätt och kan komma tillbaka i matcherna. Det har vi gjort och det visar på att vi har självförtroende att komma tillbaka även om det under stunder går sämre för oss på banan, säger SBBKs coach Ludwig Degernäs.

 

Nykomlingarna Fryshuset har endast vunnit en match hittills den här säsongen, mot Umeå, och när SBBK mötte dem i säsongspremiären blev det seger för SBBK med klara 111 - 83.

 

– Det är ett annat Fryshuset vi kommer möta på fredag än när vi mötte dem senast. De är mycket mer stabila, de är mycket mer organiserade offensivt och deras coach Marko Milatovic gör ett väldigt bra jobb med det material han har. Det tar tid att komma in i SBL-tempot jämfört med Superettan och allt fler har börjar prestera i Fryshuset nu när säsongen kommit igång, säger Degernäs.

 

Vad gör Fryshuset bra?

 

– De ger aldrig upp och fortsätter alltid jobba hård, det är viktigt för dem som nykomlingar och sen är de tuffa på de offensiva returtagningen. Aleksa (Solevic) gör mycket bra på planen och är en viktigt ledare med sin erfarenhet, säger Degernäs. 

 

Vad blir viktigt för er mot Fryshuset?

 

– Vårt lagförsvar måste klicka från början och så måste vi kontrollera tempot i matchen. Fryshuset kommer säkert att visa upp olika typer av försvar och när de ändrar om i försvar måste vi vara bra på att hantera det offensivt. Dessutom kommer vi behöva ta de defensiva returerna, alla spelare måste vara beredda att ta fighten under korgen, säger Degernäs.

 

Hur ser läget ut i truppen?

 

– Anton (Gaddefors) fick en smäll mot knät, så vi vilade honom som en försiktighetsåtgärd mot Nässjö. Vi får se på matchdagen hur hans status är. Men annars har vi full trupp, säger Ludwig Degernäs

 

Uppkast fredag 18 december 19.04 i Fryshuset, Stockholm. 

 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se. Köp SBL Play-kort och se samtliga matcher i SBL herr live på webben >>>Här. Rikard Aspegren   

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget