Hemmapremiär för damerna på söndag!

Fredag 1 oktober 2021

Efter en stark försäsong förlorade damlaget lite överraskande i säsongspremiären på bortaplan mot Eos. Det visar samtidigt att det finns kvalitet i många lag i ligan vilket borgar för en spännande säsong. Men nu gäller det att snabbt studsa tillbaka och komma in på vinnarspåret för hemmalaget.

 

För motståndet i hemmapremiären står nykomligen Österstund som är åter i den högsta serien efter några år i Basketettan.  Till skillnad mot hemmalaget lyckades Östersund vinna sin premiärmatch och kommer säkerligen till spel med gott självförtroende.

 

I hemmalaget är det mycket nytt både i tränarstaben och i spelatruppen. Ny coach är Jesper Sundberg, mångårig i Norrköping Dolphins organsation och de senaste säsongerna coach i engelska Leicester. På spelarfronten återvänder Ellen Åström och Ida Andersson till moderklubben och bidrar tillsammans med de nya importspelarna till en stark trupp som ska kunna vara med i toppen av serien.

 

Coach Jesper Sundberg inför matchen:

Äntligen är det dags för hemmapremiär, något vi har sett fram emot sen vi drog igång. Vi har lyckats bygga ett spännande lag som vill spela i ett högt matchtempo med många bollinnehav.
Idag gästas vi av Östersund. Ett nytt lag i ligan denna säsong. Ett lag med flera duktiga svenska spelare och en av ligans bättre importer i Mehryn Kraker.

Vi hoppas kunna bjuda på en underhållande match och en bra start på hemmaspelet.

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget