Guldhjälten är tillbaka

Fredag 30 juli 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Landslagsspelaren Alexander Lindqvist var med när SBBK senast tog SM-guld. Efter två säsonger utomlands kommer han nästa säsong vara tillbaka i SBBK. Han har skrivit på ett kontrakt på två plus ett år med SBBK.

 

Alexander Lindqvist är en av Sveriges mest rutinerade spelare, han har spelat över 400 matcher och 11 säsonger i SBL, varav fyra säsonger med SBBK. Förutom spel i Sverige har han tidigare spelat i Grekland, Spanien, Belgien och förra säsongen på Island för Stjarnan.

 

– Rubriken borde vara "Guldhjälten är tillbaka", för Alex var en av de stora faktorerna att vi vann 2019. Efter att ha varit iväg på utlandsäventyr är vi väldigt glada att han har kommit hem igen. För det är så vi ser på Alex, som en av våra egna spelare, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

Vad kommer han bidra med?

 

– Alex bidrar med fantastisk smartness både i det offensiva och det defensiva. Defensivt kan han täcka många ytor och offensivt är han en väldigt duktig skytt och attackspelare. Vi får in en riktig kvalitéspelare som tar stort ansvar i gruppen och som bidrar med ledarskap, säger Ludwig Degernäs.

 

Alexander Lindqvist har förutom spel med en rad olika klubbar i Sverige och utomlands även spelat närmare 60 landskamper med seniorlandslaget och är med i brutttruppen till förkval till VM-kvalet nu i augusti.

 

 

– Jag är jätteglad att vara tillbaka hemma i Södertälje, säger Alexander Lindqvist, om hur det känns att vara tillbaka i SBBK. 

 

Varför har du valt att skriva på för SBBK?

 

– En kombination av geografi men framförallt att få spela för Ludde och tillsammans med en fantastisk grupp grabbar där jag vet att jag kommer passa in bra, säger Alexander Lindqvist.

 

Vad kommer målet med säsongen vara?

 

– Med Södertälje finns det bara guld som gäller, säger Alexander Lindqvist.

 

Alexander Lindqvist 

Längd: 205 cm

Position: Forward

Ålder: 30 år (1991)

Landskamper:140 (58 seniorlandskamper)

Moderklubb: Täby Basket

Matcher i SBL: 404 (151 med SBBK)

 

Klara spelare inför kommande säsong:

Alexander Lindqvist
Uros Cigoja
Galin Smith 

Anton Gaddefors
Dino Pita 

Lazar Radosavljevic
Martin Pahlmblad

William Kermoury  


Rikard Aspegren  

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget