Fri entré när Fryshuset gästar Täljehallen

Torsdag 17 februari 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Endast tre dagar efter dess att SBBK mötte Umeå BSKT borta är det dags för nästa match mot Fryshuset Basket i Täljehallen på fredag. Fryshuset har en dags mer vila efter förlustmatchen mot Köping Stars på hemmaplan i måndags och ligger fortsatt sist i tabellen med 0 vinster. 

 

För SBBK, som saknade Jonathan Person, blev det till sist en knapp fyrapoängsseger uppe i Umeå. Umeå gav aldrig upp och var även i ledning vid några tillfällen mot slutet. SBBK:s nya spelare Jay Crockett bidrog med 13 poäng och åtta returer under sina 24:14 första minuter med laget och summerade efteråt premiären i intervjun med SBL Play: 

 

– Det var jämnt hela tiden och det kom ner till 50-50-bollar och sätta upp rätt spel, ta några returer… Det var det som skilde oss åt tror jag, vi satte några skott i de avgörande ögonblicken vilket verkligen hjälpte. Jag mår jättebra, jag är lite trött just nu, det är första gången jag spelar på ett tag, så jag försöker komma tillbaka i den där spelformen, men det känns bra att börja med en vinst, verkligen. 

 

Fryshuset har haft en säsong i motgång och får fokusera på att försöka bryta förlustsviten. En nyckelspelare är den rutinerade guarden Aleksa Solevic, som är ligans poängbästa spelare med 19.8 per match och som i tillägg snittar 7.6 returer, 7.4 assists och 2.4 steals. En annan tung pjäs är den före detta SBBK-spelaren Kenneth Simms, som spelar en viktig roll i lagets insidespel. Att Leonard Halling-Ibo lämnade för SBBK innebär ett stort tapp i produktivitet, även om han bara spelade tre matcher med laget under säsongen. 

 

För SBBK innebär matchen mot Fryshuset ännu en möjlighet att närma sig BC Luleå och hålla undan för Borås Basket i tabellen. För vad målet med säsongen är har Crockett fått klart för sig redan innan han kom till Sverige: 

 

– För mig personligen kom jag hit för att hjälpa laget. Vi vill försöka ta oss till slutspel och förhoppningsvis vinna SM-guld, det är målet. Det är det som coach har pratat med mig om innan jag kom, vi är ett mästarlag. 

 
Uppkast 19:04 fredag 18 februari. Obs! Fri entré, så ta chansen att komma och se Jaye Crockett göra hemmapremiär! Matchen kan också ses på:
 

Lina Agnemar
 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget