Första matchbollen för SBBK i morgon

Onsdag 30 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon torsdag är SBBK tillbaka i Nässjö Sporthall för att än en gång möta Nässjö Basket. Matchen är den fjärde i bäst av fem i kvartsfinalserien och SBBK har nu sin första chans att gå vidare till semifinal eftersom laget leder serien med 2-1.

Hittills har matcherna varit jämna med många ledningsbyten. Den förra i Täljehallen i måndags är inget undantag trots resultatet 90-69 och det var först mot slutet av matchen som Nässjö, sin begränsade laguppställning till trots, fick se sig besegrat.

SBBK kommer till spel med vetskapen om att seger leder till avancemang, men också att Nässjö och dess starka hemmastöd står däremellan. Under säsongen har SBBK haft svårt att rå på det motståndet och det finns ingen risk för underskattning, något som Dino Pita bekräftade efter den förra matchen:

– Vi måste kolla vad vi gjorde bra, vad vi gjorde mindre bra, hur vi kan straffa dem. Och sen så måste vi se vad de försöker göra mot oss, vi måste hitta vilka hål de har i försvarsspelet. Men sen vet vi att det är en väldigt tuff match där nere och att tro att åka dit och vinna enkelt – det kommer inte att ske, det kan jag säga. Det kommer vara en väldigt tuff match, så som det var nu i senaste matchen.

På tal om hemmastöd lyfte SBBK:s head coach Ludwig Degernäs fram betydelsen av de 1 750 personerna i publiken i Täljehallen senast:

– Det var jättekul, jättekul. Jag sa till mina coacher innan matchen att man vaknade upp och var lite nervös och det är en skön känsla måste jag säga. När man hållt på ett tag så kan det bli lite slentrian, men nu visste vi att det skulle komma mycket folk på läktaren och det var det verkligen. Jag är jätteglad, bra jobbat hela klubben och tack alla ni som var där, jag hoppas och tror att vi ses här igen under slutspelet.

Med kort tid för förberedelse trots att mycket står på spel berättar Degernäs att mycket fokus ligger på vila och återhämtning:   

– Vi måste kolla videon och förbereda laget. Okej, taktiken är en sak, sen är det också viktigt att vi vilar kroppar, äter bra mat och sover ordentligt och sen vara redo på torsdag. Det kommer blir en omgång, men jag tycker verkligen om våra chanser om vi gör rätt saker. Vi åker dit på torsdag för att vinna matchen. Det här är en tuff serie, det är ett bra lag vi möter, men också vet jag att om vi gör de saker vi är bra på är vi i förarsätet.

Uppkast 19:04 torsdag 31 mars i Nässjö Sporthall. Matchen kan ses på: Nässjö Basket - Södertälje BBK (sblplay.se).

Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher: H-B-H-B-H där SBBK leder med 2-1. Norrköping Dolphins, Jämtland Basket och BC Luleå är sedan tidigare klara för semifinal efter att ha vunnit sina respektive kvartsfinalserier med 3-0. 


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget