Första förlusten kom mot Jämtland

Torsdag 21 oktober 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Jämtland slog Södertälje med 89-84 i Täljehallen och är nu enda obesegrade lag i serien. För SBBK tog det stopp efter fyra raka segrar. 
 
 
Efter en svängig första period var SBBK i ledningen och Dino Pita hade svarat för ett lyckat inhopp som vände till fördel. Dessutom höll man undan jämtarna under egen korg under största delen av inledningen. 
  
Men det ändrade sig redan i den andra quartern då Steve Harris och Pierre Hampton började härja ganska fritt och det blev många enkla poäng, medan SBBK fick leva på sitt skytte. Den bilden stod sig länge i matchen och det var först mot slutet som SBBK fick stopp under egen korg. 
 
Lazar Radosavljevic stod för 24 poäng och var tillsammans med Dino Pita den mest lyckosamme i hammalaget. Dino raggade foul och fick faktiskt skjuta hela 16 stycken straffar och han satte 13 av dem. 
 
Hampton och Harris hade båda 19 poäng och nio returer och låg bakom den här segern, tillsammans med Felix Edwardsson som sköt i fyra stycken viktiga treor.
 
Omtalade CJ Wilson var vass i början av matchen, men bänkades med tre foul och kom därefter inte riktigt upp i den klass han visade upp i början. 
 
Jämtland har nu vunnit samtliga sex matcher, medan SBBK nu ståtr på fyra vinster och en förlust. 
 
 
Coach Ludwig Degernäs: 
 
- Tycker vi gör en bra första halvlek, men slappnar av lite i slutet av andra perioden och låter dem komma ikapp. I tredje perioden så tyvärr dominerar de oss, speciellt under korgarna. Överlag är jag ändå ganska nöjd med insatsen, med tanke på hur vi startade matchen. Synd bara att vi inte orkar hela vägen.   
    
 
 
I korthet:
 
SBBK startade med Person, Pahlmblad, Lindqvist, Gaddefors och Smith.  
 
Det börjde bra för hemmalaget som fick stopp på Pierre Hampton under egen korg, tog offensiv retur och Alexander Lindqvst kunde skjuta i matchens första två och Anton Gaddefors gjorde 5-3 med 2+1. Men CJ Wilson sköt i tre stycken treor och det tog Jämtland till ledning 15-9. Martin Pahlmblad var tidigt noterad för tre foul. Då klev Dino Pita in i handlingen, raggade foul och fick skjuta straffar, satte en trea och avslutade med en ursnygg passning till Lazar Radosavljevic, som kunde lägga i 25-18 efter den första quartern. SBBK hade bara satt en enda trea, men hade 13-5 i returer. Dino var SBBK-bäst med åtta poäng, men CJ hade alltså gjort nio. 
 
Lazar inledde med en trea och nu var det större framgång med trepoängsskyttet. Men istället var det nu svårare att få¨stopp på jämtlandsspelarna under egen korg. Anes Zekovic attackerade två gånger med positivt resultat och när Steve Harris dunkade i sjätte raka poängen för Jämtland, tog coach Degernäs time-out efter 2.37. Harris fortsatte med dunkarna men Anton Gaddefors satte en trea. Pierre Hampton var här ett ständigt hot och såg till att Jämtland bara var två bakom, vid 37-35. Då satte Nick Griffin först en tvåa och sen två straffkast straffkast och Lazar följde upp med ytterligare två. Men avslutningen blev Jämtlands och det var riktigt illa när Griffin foulade Anes Zekovic, som försökte sig på en trea i samband med signalen. Tre kast tre poäng och 18-29 i q2. 
 
Ställningen i halvtid: 47-43 för Jämtland. 
 
Den tredje quartern präglades av att Steve Harris och Pierre Hampton var heta under SBBK:s korg och det var mest tack vare Lazar Radosavljevics lyckosamma skytte som SBBK hängde med någorlunda i matchen här. . Förutom dominansen under offensiv korg, så dök Felix Edwardsson upp som trepoängsskytt och gav Jämtland sköttkraft. Jämtland vann q3 med 24-18. 
 
Alex inledde med två poäng för SBBK, men Edwardsson satte trea nummer fyra och coach Degernäs tog time-out efter bara 1.22. Hampton och Harris fortsatte att leverera för Jämtland och hos hemmalaget var det Lazar och Dino som stod för poängen. Under de sista fem minuterna fick man också stopp på jämtarna under egen korg och på så sätt krympte försprånget, mest från straffkastlinjen.  Men närmare än till 84-89 kom man inte. Det var en trea från Lazar som spikade resultatet. Det innebar att SBBK vann q4 med 23-18. SBBK sköt 41% mot 47, men tog 38 returer mot 35. 
 
Slutresultat: 
SBBK-Jämtland 84-89 
(25-18, 18-29, 18-24, 23-18)  
 
 
Poäng SBBK: 
Lazar Radosavljevic 24, Dino Pita 16, Anton Gaddefors 14, Alexander Lindqvist 13, Galin Smith 7, Jonathan Person 4 Nick Griffin 4 och Martin Pahlmblad 2.  
 
Poäng Jämtland:
Pierre Hampton 18, Steve Harris 19, Felix Edwardsson 14, Anes Zekovic 13, CJ Wilson 11, Chase Harler 7, RT Guinn 2, Daniel Johansson 2 och Adam Johansson 2.  
 
 
 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget