Förnyat Mark näst på tur

Tisdag 26 januari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon onsdag gästar Mark Basket Täljehallen i den sista matchen innan det drygt två veckor långa landslagsuppehållet. SBBK och Mark har mötts en gång i början av säsongen i en match som SBBK vann med 100-89. I tabellen är SBBK placerat på sjunde plats och Mark, som hittills bara har vunnit två matcher, på elfte.

SBBK har på kort tid behövt samla sig efter den tuffa 30-poängsförlusten mot Norrköping Dolphins i söndags, där gropen som grävdes i den första quartern (13-31) blev alltför djup att ta sig upp ur. Mark spelade sin senaste match mot A3 den 24 januari och förlorade då med 64-89.   

SBBK har sedan lagen möttes sist blivit av med Amanda Kantzy, som ersattes med Dara Taylor. Som komplement är nu Mikaela Gustafsson nära comeback – om det blir mot Mark eller efter landslagsuppehållet återstår att se.

I Mark har betydligt större spelarförändringar skett då både Ruba Abo Hashesh och den unga talangen Miranda Elebring har lämnat laget och inte spelat sedan december. Därefter har argentinsk-italienskan Maria Florencia Palacios, gift med lagets coach Antonio D’Albero tillkommit, liksom Johanna Prytz, som kommit hem från spel i den tyska ligan.

Lämnat Mark har även lagets tre ursprungliga amerikanskor gjort och ersatts med tre nya, vilka gjorde debut nu i januari: Jordan Augustus (forward), Chance Graham (forward) och Taylor Edwards (guard).

– Det gäller att ladda om och hitta rätt till oss själva och se vad vi behöver göra för att komma till Mark. Mark är ett bra lag. De har tre nya amerikanskor, två av dem riktigt, riktigt bra, så att det gäller att vi är på tårna. Vi behöver få en skön känsla inför landslagsuppehållet och det gäller att vi allihop kommer redo, sade Joakim Lantto efter förlusten mot Norrköping i söndags om den kommande matchen mot Mark.

Matchen börjar kl 19 och visas på Södertälje Basketbollklubb - Basketklubben Marbo - Södertälje BBK Dam (solidsport.com)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget