Förnyat A3 på jakt efter revansch

Tisdag 18 februari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
I morgon onsdag kommer A3 Basket Umeå till Täljehallen för att försöka ta revansch mot Telge Basket, som vann med 70-66 i Umeå Energi Arena i november, i lagens enda möte för säsongen. Inför slutspelet är tabellsexan A3 dessutom i behov av att klättra högre mot toppen, där Telge ligger fyra (med två fler matcher spelade).

Det har varit en tuff säsong för A3, som för första gången på länge inte tillhör den absoluta toppen i ligan. Samspelet har inte stämt och vinsterna är marginellt fler än förlusterna. Det är inte en situation som ett topplag av A3:s kaliber nöjer sig med.

 

 Våra planer var att ligga etta som förra året vid det här laget. Då spelade vi femton raka matcher utan att förlora. Det är absolut inte här vi vill vara, på sjätte plats. Vill inte hamna som sexa, vi vill ha hemmaplansfördel i slutspelet, säger A3:s guard Danielle Elvbo till solidsport.com.

 

Så i januari i år fick två av A3:s utländska forwards, Lajahna Drummer och Alyssa Lawrence, lämna laget. Samma månad anslöt landslagsforwarden Nathalie Fontaine och bidrog i den senaste matchen mot IK Eos med hela 36 poäng, tio returer, fyra steals, tre blockar och två assists. I samma match gjorde den före detta Telgespelaren Stefanie Yderström premiär i A3:s linne. Ytterligare en spelare är också på väg in (men är inte spelklar mot Telge): den amerikanska forwarden Mackenzie Engram, som kommer från spel i det israeliska laget Bney Yehuda Tel Aviv. 

 

I bortamatchen mot Mark Basket senast hade Telge tio spelare i rotationen med varierad speltid. Även kvaliteten på insatsen varierade och en anledning till det var att laget testade ”nya verktyg” enligt Telges headcoach Viktor Bengtsson. Men bortaseger blev det trots allt (73-67) och Telge är fortsatt med och strider i toppskiktet av tabellen. Fem grundseriematcher återstår för Telge varav motståndet i de följande fyra består av A3, Luleå Basket, Alvik Basket och Norrköping Dolphins. Med de flesta spelare tillbaka från skador och dessutom ett par nya är det hög tid att hitta formen och lagspelet en gång för alla. 

 

Matchen börjar klockan 19.00. 

 

Av: Lina Agnemar 

 

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget