Förlust i Åkeshovshallen

Måndag 22 november 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Alvik kom tillbaka efter två raka förluster och besegrade SBBK med 80-73, när Janel McCarville var tillbaka i spel. 
 
Utan hennes medverkan i den här matchen är det inte alls säkert att Alvik hade vunnit den, men det får vi ju inte veta. 
 
SBBK-tjejerna gjorde en riktigt bra första halvlek, med ett fantastiskt bra skytte från trepoängslinjen, 7/11 i första halvlek. Många bidrog med poäng och bra insatser, inte minst Edessa Noyan med 10 poäng och fyra returer. 
 
Men när skyttet hakade upp sig och Hailey Leidel och Tea Milardovic började leverera, blev det för jobbigt för SBBK. 
 
Elin Ljunggren hade en bra kväll med en dubbel dubbel - 18 poäng och 11 returer. 
 
Ida Andersson, som var poänglös mot Helsingborg sköt nu i fyra stycken treor och så många kom också Matilda med och hon blev poängbäst med 14. 
 
Ellen Åströlm stod för 10 assist. 
 
Trots en bra insats står nu SBBK på en vinst och åtta förluster, medan Alvik har sex vinster och tre förluster. 
 
På lördag väntar match mot Uppsala och den har nog inte SBBK råd att förlora om en slutspelsplats ska vara möjlig. Det är mycket kvar av säsongen, men det är också väldigt många poöng upp till strecket. 
 
Coach Jesper Sundberg efter matchen: 
 
- Det var fokuserat och tjejerna kämpar på och tar i men vi släpper till för mycket. Offensiva returer gav dem straffkast, men vi skulle spela fysiskt så det är ändå ok. När de sedan fick treor av Leidel så räckte det inte för oss. 
 
Ni sköt 7/11 på treorna i första halvlek, hur ofta händer det ? 
 
- Vi har ju inte gjort det, men vi skjuter gärna treor och vi spelade oss fram till bra lägen. Vi får bra lägen i andra också och jag tycker vi får bra lägen i paint också. 
 
Nästa match på lördag mot Uppsala. Den har ni väl inte råd att förlora ? 
 
- Den där frågan har jag fått ett tag nu. Vi försöker göra det bästa mot Uppsala och spela en bra match och det är klart att vi behöver vinna matcher. Men vi gjorde allt för att vinna idag och vi kommer att göra det mot Uppsala också, säger coach Sundberg.  
 
 
 i korthet: 
 
SBBK startade med Ellen, Chanelle, Matilda, Kristina Arsenic och Tilde Ahlin.  
 
 
Anna Stern gjorde matchens första tre poäng, med en lay-uo och ett bonuskast. För SBBK började det inte bra - de fyra första avsluten missades. Arsenic satte ett av två straffkast och Matilda sköt i en trea och så var det SBBK i ledning. Men Alvik gick till 12-6 och coach Sundberg kallade time-out, efter 4.19 och då hade Elin Ljunggren redan gjort sju poäng. Det snacket gav 6-0 och kvitterat. Med knappt tre minuter kvar gjorde Janel McCarville entré för första gången den här säsongen. Lagen fortsatte sedan att följas åt och perioden avslutades med att Edessa Noyan sköt i en trea till 20-20. SBBK hade 4/8 på treor. 
 
Chanelle öppnade q2 med att göra sina första tre poäng och Tilde fyllde på med två till. Arsenic fick tidigt sin andra foul och byttes ut och efter 4.12 kom Janel McCarvilles första pooäng - från straffkastlinjen. Då kom en bra stund för SBBK med en trea från Linnéa Rosendal och fyra poäng från Edessa, som då blev först i matchen till 10 poäng gjorda. McCarville fortsatte att störa och med mer än fem minuter kvar, så hade SBBK redan lagfoul. Ett lyckat inhopp av Anna Dahl, med fyra poäng, skapade marginal. Som mest ledde SBBK med åtta poäng, men Alvik kom närmare. Vid ställningen 37-41 och en minut kvar gjorde Ellen sina första poäng med 2+1 och i det läget stod hon noterad för åtta assist. Elin Ljunggren avslutade halvleken med sina 13:e poäng. 
SBBK sköt 45% mot 37 för Alvik och hade 7/11 på treor, jämfört med 1/11. Man kan verkligen säga att det var trepoängsskyttet som gav SBBK ledningen. Edessa Noyan hade 10 poäng och fyra returer på mindre än åtta minuters speltid. 
 
Ställningen i halvtid: 44-39 för SBBK.  
 
Arsenic ökade på ledningen i upptakten av den andra halvleken, men Alvik kom igen och gjorde 10-0 och var då i ledningen för första gången på länge - 49-46. Då svarade Matilda Claesson med en trea. Elin Ljunggren gjorde sina 18:e i matchen, men Ida Andersson sköt i sin tredje trea och Matilda sin fjärde och ledning 55-51. Då klev Hailey Leidel in i handlingen på allvar och satte två raka treor och Tea Milardovic ökade på med två till 59-55. Nog tyckte coach Sundberg och tog time-out med 1.22 kvar. Efter den sänkte Linnéa en trea och McCarville kunde lägga i en lay-up. Alvik vann q3 med 22-14 och hade 61-58 inför avslutningen. 
 
Leidel och Miladovic fortsatte på den inslagna vägen och det var bara sju poäng från Arsenic som gjorde att SBBK var med i matchen. Men nu började SBBK missa sina treor, medan Alvik höjde sig och Dara Taylor sköt i en viktig till 71-65. Ida Andersson sänkte sin fjärde, men Paula Juhlin svarade och satte dessutom två straffkast strax därefter och frågan är om inte de fem poängen, med 2.59 kvar, var de avgörande, eftersom SBBK:s skytte inte var lika starkt längre. Janel McCarville blev den som fick spika slutresultatet 80-73, med två satta straffkast, vilket gav henne 13 poäng i come-backen. 
 SBBK:s sköttprocent sjönk till 36, medan Alviks gick upp till 40. SBBK hade 12/27 på treor mot 7/23. Alvik hade klar övertag i returer - 44-34. 
 
Slutresultat: 
Alvik-SBBK 80-73
(20-20, 19-24, 22-14, 19-15)  
 
Poäng SBBK: 
Matilda Claesson 14, Ida Andersson 13, Edessa Noyan 10, Linnéa Rosendal 10, Kristina Arsenic 10, Chanelle Molina 5, Tilde Ahlin 4, Anna Dahl 4 och Ellen Åström 3.  
 
Poäng Alvik: 
Elin Ljunggren 18, Hailey Leidel 14, Janel McCarville 13, Tea Milardovic 12, Paula Juhlin 9, Dara Taylor 5, Mikaela Gustafsson 4, Anna Stern 3 och Hanna Käll 2.  
   
 
 
   

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget