Ett bekräftat fall av corona i SBBK:s herrlag

Söndag 3 januari 2021

En spelare i Södertälje Basketbollklubbs herrlag har testats positivt för covid-19. Efter att även andra personer i truppen uppvisat symtom skjuts tisdagens match mot Borås Basket upp.

  – Våra egna och motståndarnas spelares hälsa är naturligtvis det viktigaste, säger Johan Strömwall, SBBK:s klubbdirektör.

 

SBBK:s mediciniska team, under ledning av läkaren Olle Lindström, har under helgen genomfört snabbtester av SBBKs herrtrupp efter misstanke om möjligt smittspridning av corona.

 

 – När vi testade truppen var det en spelare som testade positivt. Två av de personerna som var på plats kunde vi inte testa och dessutom var det fler med möjliga symptom som därför inte fick komma och testa sig på plats. Dessa personer kommer alla att få göra ett PCR-test, som är det test som används inom sjukvården. När vi får svar från PCR-testen kommer vi veta mer hur vi ska agera, säger Olle Lindström.

 

Vilka generella principer jobbar ni efter?

 

 – Vi försöker hålla en logisk linje och vara så professionella vi bara kan. Men det är inte alltid så lätt med det här viruset, speciellt inte när rekommendationer och riktlinjer ändras. Men jag tycker klubben tar det här på stort allvar och det är det viktigaste. Det har inte varit någon press från den sportsliga delen, utan alla, inklusive coacherna, har agerat med stor ödmjukhet och förståelse, säger Olle Lindström. 

 

Herrlaget är nu satt i enskild karantän, i väntan på provsvar från PCR-testen. Det är idag oklart om fredagens match mot Umeå kommer att kunna spelas.

 

 – Vårt mediciniska team har handlat snabbt och vi är trygga i de beslut vi har tagit, säger Johan Strömwall. 

 

SBBK:s damlag har haft julledigt fram till i helgen och har ingen smittspridningen i laget. De kommer att fortsätta att spela och träna enligt plan.

 


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget