Ellen Åström tillbaka i SBBK

Fredag 18 juni 2021

  • Bild på Ellen Åström från säsongen 19/20. Efter en säsong i Alvik är hon tillbaka i SBBK. Fotograf: Anna Forsström
    Bild på Ellen Åström från säsongen 19/20. Efter en säsong i Alvik är hon tillbaka i SBBK. Fotograf: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström

SBBK:s damlag fortsätter att värva inför kommande säsong. Näst ut att skriva på är den landslagsmeriterade guarden Ellen Åström, som efter en säsong med Alvik återvänder till sin moderklubb SBBK.

 

Ellen Åström har spelat 174 matcher i högsta serien i Sverige, varav 142 av dessa har varit i SBBK-linnet. 24-åriga Åström debuterade i SBL redan säsongen 2013-2014 för SBBK, som också är hennes moderklubb. Det blev fyra raka säsonger med SBBK innan hon lämnade för spel utomlands för den spanska klubben Bembibre. Efter en säsong utomlands återvände hon hem till Sverige och spelade de två efterföljande säsongerna med SBBK. Förra säsongen återfanns hon dock i Alvik Basket där hon snittade 4.5 poäng på 18.32 minuters spel per match och bärgade ett SM-silver.

 

Kommande säsong är hon tillbaka där allt började, i Täljehallen och SBBK, och hon kommer ha en ledande roll i coach Viktor Bengtssons lagbygge.

 

 – Det känns superkul att få komma tillbaka till Södertälje, borta bra men hemma bäst liksom. Det som främst gjorde att jag ville komma tillbaka är satsningen som sker år efter i år Södertälje. Det är en seriös klubb som satsar på laget och individens egna utveckling, säger Ellen Åström och fortsätter:

 

 – Jag är spänd och taggad inför kommande säsong. Vi kommer att bli en bra grupp som jag tror stenhårt på, jag ser att vi kommer kunna gå långt. Jag hoppas bidra med mina ledaregenskaper och mitt Pick and Roll-spel. Ambitionen är alltid att spela om SM-guldet. Jag fick smaka på en SM-final säsongen som var och vill mer än gärna göra det igen. Mina förväntningar är att vi som lag jobbar hårt efter de mål vi sätter upp, jag har höga förväntningar och tror att vi kommer kunna gå långt, säger Ellen Åström.

 

Viktor Bengtsson, som är tillbaka som coach efter att förra säsongen varit föräldraledig, tycker det är fantastiskt roligt att Ellen Åström kommer hem.

 

 – Jag ser fram emot att jobba med henne igen. Ellen kommer bilda bakplan med Matilda Claesson och där kommer vi förstärka med en tredje så vi får en bra rotation. Ellen kommer spela mest PG där hon känner sig mest effektiv och kommer få en större roll än vad hon hade i Alvik senast. Ellen känns väldigt motiverad och jag är säker på att hon kan visa sin bästa basket kommande säsong, säger SBBK:s damlags coach Viktor Bengtsson.

 

Förutom Ellen Åström är det sedan tidigare klart att Matilda Claesson, också hon med moderklubb SBBK, är klar för spel för SBBK kommande säsong.

 

Kaptenen visar vägen - Matilda Claesson klar för två nya år med SBBK

 

 – Att Matilda och Ellen är först ut att skriva på för SBBK är otroligt viktigt för klubben. Här får vi kvalité, kultur och ledarskap som kommer ge laget en trygghet, säger Viktor Bengtsson.

 

Endast två spelare är klara inför kommande säsong men Bengtsson har redan nu tydliga ambitioner med kommande säsong.

 

– Vi vill flytta fram våra positioner och egentligen betyder det en högre tabellplacering med högre målsättning i slutspelet. Nu fokuserar vi på att rekrytera de stora spelarna som ska vara stommen i laget. De utländska spelarna kommer troligen in sist, säger Viktor Bengtsson.

 

Ellen Åström

Position: Guard

Längd: 170 cm
Ålder: 24 (1996)
Moderklubb: SBBK
Tidigare klubbar: SBBK, Bembibre (Spanien), Alvik Basket
Landskamper: 54 (10 seniorlandskamper)

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget