Dags för semi 3 på bortaplan

Måndag 10 maj 2021

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Efter att ha haft förmånen att inleda semifinalserien med två matcher på hemmaplan reser SBBK upp till Jämtland, för att spela två bortamatcher. SBBK lyckades väl med att kapitalisera på sin hemmaplansfördel och leder serien med 2-0, men två tuffa möten väntar i Tegeltemplet, där Jämtland Basket kommer att göra allt för att försvara sin hemmaplan. Den första bortamatchen spelas klockan 19.34, tisdagen den 11 maj. 

– Varje match är ny och vi ser framför oss en helt ny matchbild på tisdag. Det är deras hemmaplan, de kommer verkligen komma redo. Och vi måste verkligen matcha deras intensitet och energi, som jag tycker att vi har gjort bra under de här två matcherna. Jag tycker att det tillsammans med försvaret och returtagningen är därför vi vinner de inledande matcherna, säger SBBK:s headcoach Ludde Degernäs och berättar på måndagen kring lunchtid om dagen i övrigt:  

– Vi tränar här på hemmaplan och sen så flyger vi i eftermiddag, klockan 17.55. Vi har lite videogenomgång och sen så sätter vi oss i bilarna. Det tar bara en timme, vi bestämde tidigt tillsammans att vi vill flyga, detta för att spara kroppar och inte sitta i en lång bussresa.

Han uttrycker en blandning av respekt för motståndarna och tilltro till sitt eget lags förmåga att fortsätta på vinnarspåret i slutspelet, med hjälp av självförtroende och motivation:

– Det är viktigt att vi kollar på saker från förra matchen och gör lite ändringar till matchen i morgon. Men det handlar mycket om saker vi har gjort under hela säsongen också, det är där vi hittar också vårat självförtroende, när vi spelar vårat spel. Så att om vi fortsätter att kontrollera tempot och spelar med intensiteten och energin och tar hand om returerna så tycker jag om våra chanser. Men det gäller fortfarande att vara motiverad och hungrig, det tror jag är jätteviktiga komponenter, för utan det är det svårt att spela. 

– Jag förväntar mig väl att Adnan (Chuk) och Markos (Kiriakidis) kommer att lägga upp nån fin taktik för dem, det är två väldigt förberedda coacher som kommer försöka göra det så svårt som möjligt för oss. Sen tycker jag att R.T. (Guinn) har varit suverän de här matcherna och han kommer ännu mer synas under de här matcherna, så att R.T. blir en nyckel att ha koll på, för han är jätteviktig för deras lag.

Sedan Viktor Gaddefors återvände efter sin handskada är laget fulltaligt igen, så även i morgondagens match – sånär som på en spelare:

– Simon Skott är på hemmaplan, men resten av laget åker upp. Simon har skola som han måste gå i, så vi åker med tio stycken. Jag tycker att grabbarna ändå känns fräscha i kroppen, vi kommer resa bra, vi kommer bo bra. Så när bollen går upp 19.30 på tisdag, då ska vi vara redo att spela och om vi är redo tycker jag verkligen om våra chanser i morgon. Vi åker upp för att vinna, det ska man göra i varje match och vi vill gärna ta den här matchen i morgon också.

I spelaren nedan kan du lyssna på SBL-podden som bland annat intervjuar SBBK:s kapten Martin Pahlmblad inför semifinal 3. 


 

Semifinalerna startar torsdag 6 maj och avgörs i bäst av sju matcher (H-H-B-B-H-B-H) där lag med högst placering i grundserien (SBBK) börjar på hemmaplan, och har fördel av en extra hemmamatch.

 

Semifinalserien mellan SBBK och Jämtland Basket spelas enligt nedan:
Semifinal 1:7 - Torsdag 2021-05-06, kl 19.34 Täljehallen

Semifinal 2:7 - Lördag 2021-05-08, kl 16.04 Täljehallen

Semifinal 3:7 - Tisdag 2021-05-11, kl 19.34 Östersunds Sporthall

Semifinal 4:7 - Torsdag 2021-05-13, kl 18.04 Östersunds Sporthall (SVT)

Semifinal 5:7 - Lördag 2021-05-15, kl 17.04:Täljehallen (SVT)

Semifinal 6:7 - Måndag 2021-05-17, kl 19.34 Östersunds Sporthall (SVT)

Semifinal 7:7 - Onsdag - 2021-05-19, kl 19.34 Täljehallen  (SVT)

 

Samtliga matcher kommer att sändas live på sblherr.se. I slutspelet kommer det även att vara intervjuer inför, i halvtid och efter matchen. Eftersom det är intervjuer innan matchen kommer sändningarna på SBL Play starta nio minuter innan uppkast. Flera av matcherna i slutspelet kommer dessutom att sändas av SVT. Klart är att match fyra till sju i semifinalserien SBBK-Jämtland kommer att gå att se på SVT.

Här kan du se när alla matcher spelas och läsa mer om slutspelet (sblherr.se).  


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Landslagsdags för Degernäs, Lindqvist och Person

  Skrivet 2021-11-18

  Den 25 november spelar Sveriges herrlandslag sin första VM-kvalmatch mot Finland i Avicii Arena. Ledarskapet fördelas mellan fyra coacher bestående av Boris Balibrea Olivera (Umeå BSKT), Joakim Kjällman (Nässjö Basket), ...

  Läs mer
 • SBBK föll tungt i Nässjö

  Skrivet 2021-11-16

  Nässjö tog tredje raka segern när SBBK besegrades med klara 91-74, i en match som smålandslaget ledde nästan hela tiden.

  Läs mer
 • Enkel seger mot Fryshuset

  Skrivet 2021-11-12

  SBBK hade inget större problem att vinna mot Fryshuset Basket i en match som slutade 82-55. Poängbäst blev Fryshusets Amrin El Amrani, 16, och i SBBK Alexander Lindqvist, 13. Näst ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget