Chans till avancemang i slutspelet

Söndag 25 april 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Efter att två matcher nu har spelats mellan SBBK och Umeå BSKT vänder kvartsfinalserien upp till Umeå i morgon måndag. Med sina två raka hemmasegrar har SBBK skaffat sig tre matchbollar, medan Umeå måste vinna för att undvika att säsongen är över. 

 

– Man ska alltid vara glad när man vinner matcher i slutspelet. 2-0 – vi har satt oss i en bra situation. Sen så vet vi att de har ryggen mot väggen och de kommer komma laddade på deras hemmaplan, så det gäller att vi verkligen presterar över fyrtio minuter. Vi såg ju prov på deras intensitet och kvalitet i första halvlek sist, så vi måste vänta oss samma intensitet och samma energi i matchen där uppe. Vi vet att det är ett lag som inte kommer ge upp, de kommer kämpa hela vägen. Det gäller verkligen att vi är redo från början av matchen och ser till att kontrollera tempot, säger SBBK:s headcoach Ludde Degernäs.

 

Trots seger var SBBK:s prestation i matchen i fredags inte lika övertygande och jämn som i den första och det var först under den andra delen av matchen som hemmalaget lyckades förändra matchbilden till sin fördel. 

 

– Det är två helt olika halvlekar. Första halvlek så kommer vi inte upp i nivå, i andra halvlek visar grabbarna kvalitet och spelar bra basket och stänger matchen väldigt fint på slutet. Det har varit en styrka med det här laget, att vi är bra på att stänga matcher och det visar de igen. 

 

Trots att det inte är säkert att det blir mer än en kvartsfinalmatch till planerar han för att stanna kvar i Umeå två matcher och vill inte spekulera i att det kanske inte behöver bli så:

 

– Jag får den frågan hela tiden. I mitt huvud är vi där uppe till på torsdag, sen får det andra tas eftersom. I min värld är det en match i taget och nu när man är borta så här på längre tid är det viktigt att man planerar efter det man kan planera, sen får vi se vad som händer efter match 3. Vi åker upp med tio stycken spelare till Umeå, bor på samma hotell som tidigare, allting känns bra organiserat. Det känns alltid bra för mig att när man ska vara borta lite längre – måndag, tisdag, onsdag, torsdag – är det viktigt att organisationen runt omkring sitter. Jag tycker klubben har gjort ett väldigt bra jobb med de förutsättningarna.

 

Uppkast 20.04 i morgon måndag i Umeå Energi Arena. Matchen kan ses på: https://sblplay.se/Home/Watch/Live/11500 

 

Kvartsfinalerna spelas i formatet: 

H 21/4 kl. 20.04

H 23/4 kl. 17.04

B 26/4 kl. 20.04

B (ev.) 28/4 kl. 20.04

H (ev.). 1/5 kl. 17.04 (kan ev. flyttas till kl. 15.04 för SVT-sändning)   


Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget