Chanelle Molina en av de sista pusselbitarna i lagbygget

Tisdag 31 augusti 2021

  • Foto: Indiana Fever
    Foto: Indiana Fever
  • Foto: NT
    Foto: NT

SBBK har gjort klart med den 23-åriga amerikanska guarden Chanelle Molina, som spelade i Norrköping Dolphins förra säsongen.

Molina är en mångsidig spelare med fina meriter som kommer att tillföra mycket till laget, enligt SBBK:s head coach Jesper Sundberg:

– Chanelle gick fyra år på college (Washington State University) och förra året var hon i Norrköping Dolphins. Efter säsongen i Norrköping blev hon inbjuden till en training camp med NBA-laget Indiana Fever, men tyvärr – sista delen av säsongen i Norrköping såg hon från bänken, för hon hade en stukad fot som höll henne borta. Hon kunde inte riktigt spela på NBA-campen heller, så det blev tyvärr inget kontrakt för henne, men en bra säsong i ligan förra året.

– Det är en spelare som kan spela ihop med Ellen (Åström) och samtidigt spela mer pg när Ellen inte är på plan, så vi sökte lite av en komboguard som kan göra båda. Chanelle är en duktig bollbehandlare men också en fantastisk skytt och hon sköt väldigt högprocentigt i Norrköping, så vi tror att hon kommer passa väl in i det här spelet vi har med många skyttar och vi kan öppna upp golvet lite mer för attacker och spela lite snabbare när vi har duktiga skyttar.

Genom sina kontakter i Norrköping Dolphins har Sundberg bra insyn i Molinas kvalitéer och ser nyförvärvet som ett värdefullt tillskott på flera plan:   

– Jag har sett i stort sett alla matcher hon har spelat i svenska ligan, jag har kunnat se henne på plats under träning förra året. Jag vet vad Norrköpings coachstab tyckte om henne och jag vet att spelarna i laget har bra saker att säga om henne. Jag känner mig väldigt trygg i att vi får hit en väldigt bra person som dessutom är väldigt duktig på basket och det kändes som att det kan bli en bra addering till våran grupp, en försäkring om att vi får in en bra person nu när vi kommer en bit in i försäsongen.

Klara spelare inför kommande säsong:

Anna Dahl

Edessa Noyan 

Matilda Claesson

Ellen Åström

Janice Monakana

Linnea Rosendal 

Aliyah Jeune

Chanelle Molina

Emilia Englund (lyfts upp från utvecklingslaget)

Josefine Enander (lyfts upp från utvecklingslaget)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget